Hlavní obsah

Se Srbskem to bude finále, prohlásil trenér portugalských fotbalistů Santos

Dublin/Praha

Trenér portugalských fotbalistů Fernando Santos označil nedělní zápas se Srbskem o přímý postup na mistrovství světa 2022 v Kataru za finále. Ve svůj tým má ale ohromnou důvěru, a proto je klidný. O postup na šampionát nepochybuje ani historicky nejlepší světový reprezentační střelec Cristiano Ronaldo.

Foto: Paul Childs, Reuters

Portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo během zápasu s Irskem.

Článek

Mistři Evropy z roku 2016 remizovali ve čtvrtečním kvalifikačním duelu v Irsku bez branek a v čele skupiny A jsou o skóre před Srby. "V Irsku se vždycky hraje složitě, ale bod nechává postup v našich rukách. V neděli před našimi fanoušky a na našem stadionu orazítkujeme účast na světovém šampionátu v Kataru. Do toho, Portugalsko," napsal Ronaldo na instagram.

Březnový duel v Bělehradě skončil 2:2. "Bude to finále. Mám obrovskou důvěru v hráče. Do utkání půjdu s klidem v duši a v pohodě se vyspím," citovala portugalská média sedmašedesátiletého Santose, jehož svěřenci proti Irsku od 82. minuty dohrávali bez vyloučeného Pepeho.

Remíza v Dublinu ho zklamala. "Přijeli jsme sem vyhrát. Jsem přesvědčený, že jsme měli na to hrát lépe. Nedokázali jsme držet míč, na což jsme zvyklí. Naopak nejsme tolik zvyklí na souboje a agresivitu. Nešlo to, jak jsme si představovali. Nepřizpůsobili jsme se jejich hře. Pořád jsme si ale vypracovali největší příležitosti," uvedl rodák z Lisabonu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články