Hlavní obsah

Adriano dostal po návratu do Itálie už třetí Zlatou popelnici

ŘÍM

Brazilský fotbalový útočník Adriano z AS Řím se už potřetí v kariéře stal držitelem Zlaté popelnice pro nejhoršího hráče italské ligy. Osmadvacetiletý Brazilec "vyhrál" tradiční hlasování fanoušků rozhlasové stanice Radio2 s velkou převahou. Dostal od nich jednou tolik hlasů, co na druhé pozici útočník Amauri z Juventusu Turín. Třetí místo přidělili fanoušci dalšímu Brazilci Ronaldinhovi z AC Milán.

Foto: Felice Calabro, ČTK/AP

Brazilec Adriano (vlevo) v dresu AS Roma.

Článek

Osmadvacetiletý Adriano se stal laureátem tohoto ocenění v letech 2006 a 2007, kdy hrál za Inter Milán. Zlatou popelnici uděluje Radio2 od roku 2003 a už pětkrát zbyla nepopulární trofej na fotbalistu z Brazílie. Vedle Adriana ji obdrželi také slavný Rivaldo hned při premiérovém ročníku, vloni pro změnu Felipe Melo.

Kontroverzní kanonýr Adriano podepsal v létě v Římě smlouvu na tři roky poté, co strávil předchozí sezonu v brazilském Flamengu. Do rodné země se někdejší střelec Interu a Parmy uchýlil kvůli potížím s alkoholem a disciplinárním prohřeškům, které ničily jeho kariéru v Itálii. V současném angažmá dostává minimum příležitostí a v brazilských médiích už se objevily spekulace, že v zimní přestávce odejde Corinthians Sao Paulo.

Reklama

Související témata: