Hlavní obsah

Hellas Verona - Juventus 2:1Barák pomohl Veroně k posunu na osmé místo Serie A

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu podlehli v 11. kole italské ligy Veroně 1:2 a podruhé za sebou nebodovali. Vítězství Hellasu zajistil Giovanni Simeone. Antonín Barák odehrál za Veronu celý zápas a pomohl k posunu na sedmé místo tabulky, Juventus je osmý. Bergamo díky brance Martena de Roona ze čtvrté minuty nastavení zachránilo remízu 2:2 s Laziem. Atalanta je dál pátá, Římanům patří šesté místo.

Foto: Phil Noble, Reuters

Marteno de Roon (vpravo) v souboji s Cristianem Ronaldem.

Článek

Laziu zařídil vedení v 18. minutě Pedro, těsně před pauzou odpověděl Zapata. Hostům vrátil náskok v 74. minutě nejlepší střelec Serie A Immobile, ale jeho devátý gól v sezoně na vítězství nestačil. Poslední slovo totiž měl De Roon. Římský tým venku v lize nevyhrál popáté za sebou.

Verona potvrdila, že s Juventusem v posledních zápasech neprohrává. Fotbalisté Hellasu nestačili na turínský velkoklub naposledy na podzim 2019. O druhé výhře z posledních tří zápasů rozhodl v prvních čtrnácti minutách Simeone, který je s osmi brankami druhým v tabulce střelců Serie A. Juventusu dal naději McKennie, ale více fotbalisté Staré dámy nestihli.

Druhý turínský celek porazil Sampdorii Janov 3:0. Skóre otevřel v 17. minutě Praet, který v FC hostuje z Leicesteru. Druhou branku přidal na začátku druhé půle Singo a výsledek završil v nastavení Belotti. Závěr usnadnil domácím Silva, jenž byl v 73. minutě vyloučen za nesportovní chování. Český reprezentant David Zima zůstal na lavičce náhradníků.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
Bergamo - Lazio Řím 2:2 (45.+1 Zapata, 90.+4 De Roon - 18. Pedro, 74. Immobile),
Hellas Verona - Juventus Turín 1:2 (11. a 14. Simeone - 80. McKennie),
FC Turín - Sampdoria Janov 3:0 (17. Praet, 53. Singo, 90.+3 Belotti)..

Reklama

Související témata: