Hlavní obsah

Lazio Řím - Atalanta 1:3Bergamo si pojistilo čtvrté místo, Neapol druhé. Schick byl u remízy

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Bergama vyhráli v 35. kole italské ligy na půdě Lazia Řím 3:1 a pojistili si čtvrté místo v tabulce, které jako poslední znamená účast v Lize mistrů. Na třetí Inter Milán ztrácejí už jen bod. Tři body za Bergamem je AS Řím, který remizoval na hřišti Janova 1:1. Útočník hostů Patrik Schick naskočil do hry od 66. minuty. Jistotu sestupu získalo Frosinone po remíze 2:2 v Sassuolu. Hráči Neapole porazili gólem z penalty v osmé minutě nastavení Cagliari 2:1 a definitivně si zajistili druhé místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick z AS Řím.

Článek

Bergamo zastihl závěr sezony ve výborné formě. Atalanta v lize neprohrála už deset kol a v posledních třech zvítězila. Představila se přitom na hřištích silných soupeřů Neapole a Lazia. Římané šli hned ve třetí minutě do vedení, ale ve 22. minutě srovnal 22. gólem v ligové sezoně druhý nejlepší střelec soutěže Zapata.

Obrat dokonal v 58. minutě Castagne a domácí si pak dali ještě vlastní branku. Lazio doma prohrálo podruhé za sebou a figuruje na osmém místě mimo pohárové příčky.

AS Řím se dostal do vedení v 82. minutě po trefě El Shaarawyho. Domácí se však nevzdali a v první minutě nastavení jim Romero zachránil cenný bod. Šestnáctý Janov má na první sestupovou příčku, kterou drží Empoli, čtyřbodový náskok.

Po ročním působení v Serii A sestoupilo Frosinone. Nováček nejvyšší soutěže přišel o poslední zbytky nadějí na záchranu tím, že neudržel poločasové dvoubrankové vedení v Sassuolu.

Celý zápas odehrál v základní sestavě Sampdorie Janov při remíze 3:3 v Parmě český reprezentační záložník Jakub Jankto. V dresu hostů se dvakrát prosadil nejlepší střelec soutěže Quagliarella a má na kontě 25 branek.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Empoli - Fiorentina 1:0 (54. Farias)
Lazio Řím - Bergamo 1:3 (3. Parolo - 22. Zapata, 58. Castagne, 76. Djimsiti)
Parma - Sampdoria Janov 3:3 (2. Alves, 67. Kucka z pen., 72. Bastoni - 28. a 61. Quagliarella, 38. Defrel)
Sassuolo - Frosinone 2:2 (66. Ferrari, 77. Babacar - 8. Sammarco, 36. Paganini)
FC Janov - AS Řím 1:1 (90.+1 Romero - 82. El Shaarawy)
(85. Mertens, 90.+8 Insigne z pen. - 63. Pavoletti)
Neapol - Cagliari 2:1 (87. D. Mertens, 90+8. L. Insigne (pen.) – 66. Pavoletti

Reklama

Související témata: