Hlavní obsah

Cavani chce zůstat v Neapoli, kde by si rád zahrál s Balotellim

Fotbalista Edinson Cavani chce zůstat v Neapoli a všechny nabídky ze zahraničí rázně odmítá. Naopak v týmu, který se v únoru střetne v Evropské lize s Plzní, by si rád zahrál s útočníkem Manchesteru City Mariem Balotellim. Pětadvacetiletý uruguayský kanonýr loni odolal vábení Paris St. Germain i Zenitu Petrohrad, které za něj nabízely 55 miliónů eur (asi 1,4 miliardy Kč).

Foto: Schalk van Zuydam, ČTK/AP

Uruguayský kanonýr Edison Cavani v dresu Neapole.

Článek

"Doufám, že zůstanu v Neapoli ještě hodně dlouho. Momentálně si užívám všechno okolo fotbalu v tomto městě," řekl v rozhovoru s italskou televizí TG1 Cavani, který je s 16 brankami nejlepším střelcem italské ligy.

Vytáhlý útočník přestoupil do klubu z třetího největšího italského města v létě 2010 z Palerma a v mužstvu, které proslavil Argentinec Diego Maradona, se okamžitě stal hvězdou.

Fanoušci ho milují

"Neapol mi dala hrozně moc, proto jsem tady šťastný. Ještě více sebevědomí mi dodali svou srdečností a náklonností fanoušci. Tohle město mám hodně rád," uvedl Cavani.

Přestože se o něm hovoří jako o možné náhradě za kritizovaného Balotelliho v Manchesteru City, tak uruguayský reprezentant si dokáže představit vzájemnou spolupráci v Neapoli. "Nikdo nemá právo odsuzovat hráče, jako je Balotelli, protože lidé mohou dělat chyby. Určitě bych si vedle něj rád zahrál. Je to italský šampion, což ukázal v minulosti a určitě to dokáže i v budoucnosti," prohlásil Cavani.

Odmítl, že by na úspěchu momentálně třetího týmu Serie A měl hlavní podíl. "(Trenér) Walter Mazzarri má pravdu, že za většinu svých úspěchů vděčím týmu. Útočník dává góly, ale brankář je chytá a obránci zas likvidují šance soupeře. Zásluhy se tedy dělí. Hodně jich má i kouč, jenž nás brilantně připravuje na zápasy," dodal.

Reklama

Související témata: