Hlavní obsah

Další hrozivý faul na brankářovu hlavu! Hart měl víc štěstí než Čech

Milán

Pád pod nohy rozběhnutého útočníka je noční můrou nejednoho fotbalového brankáře. V osmifinále Italského poháru se o tom na vlastní kůži přesvědčil také Joe Hart. Gólman FC Turín může mluvit o velkém štěstí, že po nevybíravém zákroku Gianlucy Lapaduly z AC Milán dochytal zápas jen s krvavými šrámy na tváři a ovázanou hlavou. Neurvalý útočník do brankáře zajel špunty svých kopaček.

Zranění brankáře Joea Harta

 
Článek
Fotogalerie

Milánští na San Siru zvítězili 2:1, čtvrtfinále s Juventusem si zahrají oni. Výsledek však ať vezme čert, brankář anglické reprezentace musí být rád, že nedopadl jako Petr Čech.

Českého gólmana během jeho angažmá v Chelsea v říjnu 2006 trefil Stephen Hunt z Readingu do hlavy kolenem. Poslal ho do péče neurochirurgů a na čtvrt roku na marodku, Čech od návratu na hřiště nastupuje vždy už jen s ochrannou přilbou na hlavě.

Joe Hart dopadl lépe, i když Lapadulův nájezd vypadal podobně hrozivě. Milánský útočník za stavu 0:1 pro Turín do brankáře ostře zajel a přejel mu kopačkou po obličeji. Nutno dodat, že Lapadula byl evidentně zděšený z toho, co provedl, a okamžitě přivolával lékařskou pomoc. Za drsný faul vyfasoval jen žlutou kartu a AC tak dostal šanci otočit skóre na konečných 2:1.

Hart byl pěkně zřízený, zápas ovšem s ovázanou hlavou statečně dochytal. Anglická jednička v Turíně hostuje z Manchesteru City, kde se jí hned po svém příchodu zbavil nový kouč Pep Guardiola.

Reklama

Související témata: