Hlavní obsah

Divočina v římském derby: tři červené, Mourinho v ráži, hráč AS zasažený lahví s pivem!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duely římských rivalů AS a Lazia bývají vyhrocené na nejvyšší míru. Na hřišti i mimo něj. Leckdy i za únosnou hranici. Přesně to byl případ středečního čtvrtfinále Italského poháru na Olympijském stadionu, ve kterém díky penaltě z 51. minuty zvítězilo Lazio 1:0. Fotbal byl jedno z posledních témat, která se na Apeninském poloostrově probírají.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Fanoušci AS Řím a Lazia se do sebe pustili před i během středečního utkání Italského poháru. Zasáhnout proti nim musela policie.

Článek

Byla to divočina se vším všudy. Nervózní duel orámovaly výtržnosti v ochozech, tři vyloučení a primitivní čin fanouška Lazia, který lahví od piva trefil do hlavy střídajícího záložníka AS Eduarda Boveho.

Už před utkáním, které rozhodl krátce po přestávce z pokutového kopu Mattia Zaccagni, se strhla před stadionem „válka“ mezi fanoušky Lazia a AS. Házeli po sobě světlice a dělbuchy, nepokoje musely uklidnit desítky policistů. Výtržnosti se však přenesly i na tribuny. Na sociálních sítích je nespočet příspěvků s videi, na kterých po sobě tábory fanoušků metají světlice, flašky, plechovky a další předměty.

Jednomu z příznivců Lazia to bylo zřejmě málo, v 76. minutě plnou lahví piva zasáhl zezadu do hlavy střídajícího záložníka AS Řím Boveho. Člen italské jednadvacítky naštěstí nebyl zraněn.

Klid však nebyl ani na trávníku. Hodně zlé krve vyvolal klíčový moment zápasu, kdy hlavní rozhodčí původně neposoudil souboj Deana Huijsena s Tatym Castellanosem z Lazia jako nedovolený ze strany hráče AS. Arbitr ale změnil názor po zásahu VAR, což rozčílilo kouče AS Řím José Mourinha.

„Prohráli jsme penaltou, která je typická pro moderní fotbal. Sudí, který je tři metry od souboje, ji neodpíská, ale VAR ano. Penalta by měla být za evidentní faul, což nebyl tento případ, vždyť arbitr původně penaltu nenařídil. Jenže potom do něj videorozhodčí hustí, že došlo k minimálnímu kontaktu, a hlavní u monitoru najednou změní názor,“ prohlásil Mourinho na utkání, jehož závěr byl také divoký.

V šesté minutě nastavení dostal nejprve v rychlém sledu za řečnění dvě žluté karty Pedro z Lazia, krátce po něm byli vyloučeni dva hráči AS Řím - Sardar Azmoun za úder do krku protihráče, jeho spoluhráč Gianluca Mancini za vulgární slova vůči rozhodčímu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.