Hlavní obsah

Hvězdný Ronaldo se opět zapsal do dějin. Tohle Messi jen tak nedokáže!

Turín/Praha

Nedal gól, ale stejně měl pusu od ucha k uchu. Byl vysmátý. Turínský kanonýr Cristiano Ronaldo si užíval prvního mistrovského titulu v Itálii. Triumf s Serii A vybojoval díky výhře 2:1 nad Fiorentinou v dresu Juventusu a opět se zapsal do fotbalové historie. Portugalský reprezentant po třech triumfech s Manchesterem United a dvou s Realem Madrid dokázal jako první hráč vyhrát ligu v Anglii, Španělsku a Itálii.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo slaví mistrovský titul v Itálii.

Článek
Fotogalerie

Zase tak úplně bez podílu na vítězství však Ronaldo nezůstal. Po jeho stříleném centru si míč do vlastní branky srazil kapitán hostů Germán Pezzella a zápas rozhodl. Po závěrečném hvizdu tak mohla propuknout v Turíně mistrovská radost.

"Hodně mi na tom záleželo a jsem rád, že se mi to podařilo," uvedl Ronaldo v rozhovoru pro televizní stanici DAZN. "Byla to velmi dobrá první sezona, zvykl jsem si dobře. Vyhráli jsme scudetto a Superpohár, což rozhodně není snadné," přidal čtyřiatřicetiletý fotbalista.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Nadšená hvězda Juventusu - Cristiano Ronaldo - slaví mistrovský titul.

Historický úspěch si připsal také trenér Massimiliano Allegri, který jako první kouč v Serii A dokázal vyhrát pět titulů za sebou. Celkem jich má v italské lize na kontě šest a v pořadí nejúspěšnějších koučů se osamostatnil na druhém místě před dvojicí Marcello Lippi, Fabio Capello. Od rekordu Giovanniho Trapattoniho ho dělí jeden triumf.

Pro Juventus je ligový titul po domácím Superpoháru druhou trofejí v sezoně. Další však turínský klub, v jehož vedení působí i bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd, už nepřidá. V Italském poháru vypadl ve čtvrtfinále a ve stejné fázi ho v Lize mistrů senzačně vyřadil Ajax Amsterdam.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Juventus slaví mistrovský titul. Šampaňské na oslavu chutnalo i Cristianu Ronaldovi.

"Nemůžete jen vyhrávat, ale cítili jsme, že máme na víc, jenže Ligu mistrů může vyhrát jen jeden," přidal kapitán mistrů Evropy z roku 2016 Ronaldo. A odmítl spekulace, že by měl z Juventusu odejít. "Zůstávám v Juventusu, na tisíc procent," dodal Ronaldo, který po loňském příchodu z Realu podepsal se "Starou dámou" čtyřletou smlouvu.

Reklama

Související témata: