Hlavní obsah

Hvězdný ukrajinský reprezentant se slzami v očích prosí o pomoc: Otevřete svá srdce pro můj lid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý hvězdný ukrajinský fotbalový reprezentant Andrej Ševčenko v rozhovoru pro italskou televizi se slzami v očích prosil o pomoc pro své krajany, kteří se potýkají s ruskou vojenskou invazí. „Otevřete svá srdce pro můj lid, který tak moc potřebuje vaši pomoc,“ vyzýval vítěz Ligy mistrů ze sezony 2002/03 s AC Milán.

Foto: @With__Ukraine, Twitter

Andrej Ševčenko (uprostřed) během protiválečného shromáždění v Londýně.

Článek

Andrej Ševčenko, bývalý hráč AC Milán, se kterým vyhrál jak Ligu mistrů, tak Italský pohár i superpohár, v rozhovoru pro tamní televizi dal průchod svým emocím, když vyprávěl o tom, že část jeho rodiny stále pobývá na Ukrajině a bojí se o její bezpečnost během probíhající ruské invaze.

„Moje máma, sestra a další moji příbuzní jsou stále na Ukrajině, mluvím s nimi každý den. Byla to jejich volba zůstat," vysvětlil Ševčenko s tím, že o ně má velký strach. „Vyprávějí mi, co se tam doopravdy děje, že jsou bombardována města, zabíjí se děti a staří lidé," vyprávěl se slzami v očích.

Bývalý kapitán ukrajinského národního týmu, který žije v Londýně se svou ženou a dětmi, apeloval na italský lid, aby přijal Ukrajince, kteří opouští zemi během probíhajícího válečného konfliktu. „Když jsem přijel do Itálie, země mi otevřela svá srdce. Díky vám jsem se cítil jako jeden z vás a mám pocit, že je to můj druhý domov," řekl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

„Nyní vás žádám: otevřete svá srdce i mému lidu, potřebujeme vaši pomoc..." prosil. „Sport má obrovskou sílu a může poslat mírové poselství do mnoha zemí. Ukrajina chce být součástí Evropy, bylo to naše rozhodnutí jako lidu. Zelenskyj je skvělý prezident, který nás vede k naší nezávislosti a svobodě," uzavřel Ševčenko, který naposledy trénoval italský Janov.

Reklama

Související témata: