Hlavní obsah

Hvězdy Juventusu poprvé trénovaly pod Pirlem, Nedvěd dohlížel

Turín/Praha
Aktualizováno

Jeden velký návrat a jeden velký konec. První trénink pod novým koučem Andreou Pirlem mají za sebou hvězdy Juventusu Turín. Bývalý kapitán italské reprezentace Pirlo na lavičce Staré dámy nahradil Maurizia Sarriho, který byl odvolán den po vyřazení v osmifinále Ligy mistrů od Lyonu. Pirlo hned oznámil šokující konec, v klubu dohrál argentinský útočník Gonzalo Higuaín. Ten do týmu Staré dámy přišel v roce 2016 za 90 milionů eur a stal se tehdy nejdražším hráčem italské fotbalové ligy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Juventusu poprvé trénovali pod novým koučem Pirlem.Video: sntv

 
Článek

Bývalá opora AC Milán a Juventusu Andrea Pirlo v pondělí se svými asistenty vyběhl k prvnímu společnému tréninku Staré dámy, kde nechyběl ani hvězdný Cristiano Ronaldo. Na celou akci dohlížel i viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd. V přípravě už chyběla velká hvězda Juventusu Higuaín.

"Mluvili jsme spolu. Moc ho obdivuji, sehrál tady důležitou roli a vedl si výborně. Ale rozhodli jsme se, že naše cesty se musí rozejít. Kruh se uzavírá," uvedl Pirlo na tiskové konferenci.

Foto: Sport.cz

Argentinský útočník Juventusu Gonzalo Higuaín končí v Juventusu.

Dvaatřicetiletý Higuaín získal s Juventusem tři italské tituly a v roce 2017 mu pomohl do finále Ligy mistrů. V letech 2018 a 2019 hostoval v AC Milán a Chelsea, s kterou ovládl Evropskou ligu. Před angažmá v Juventusu hrál vicemistr světa z roku 2014 za Neapol a Real Madrid, v jehož dresu slavil tři mistrovské tituly.

Pirlo na lavičce turínského celku nahradil Maurizia Sarriho. Ten sice dokázal se svými svěřenci dosáhnout na devátý titul v Serii A v řadě, pak ale přišlo evropské vystřízlivění, když se Stará dáma z Ligy mistrů poroučela už po osmifinálovém klání s Lyonem.

Bývalý záložník Pirlo v Juventusu působil mezi lety 2011 a 2015. Za turínský klub odehrál 164 utkání v nichž vsítil 19 branek. Teď se na místo činu vrací jako hlavní trenér a jeho cílem pro nový ročník nemůže být nic jiného než pohár pro vítěze Ligy mistrů. Na ten Stará dáma čeká už od ročníku 1995/96.

Reklama

Související témata: