Hlavní obsah

Sassuolo - AC Milán 1:2Ibrahimovic dal dva góly, Krejčí nezabránil porážce Boloni

Řím
Aktualizováno

Veterán Zlatan Ibrahimovic zařídil v italské fotbalové lize dvěma góly výhru AC Milán 2:1 nad Sassuolem. Vítězové jsou v neúplné tabulce na pátém místě zajišťujícím účast v Evropské lize. Jejich konkurenti AS Řím a Neapol ale mají zápas k dobru. Ladislav Krejčí odehrál 78 minut při porážce Boloně 0:1 s Bergamem, které se dostalo na druhé místo.

Foto: Spada, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic z AC Milán při utkání se Sassuolem.

Článek
Fotogalerie

Atalanta neprohrála už patnácté utkání za sebou a posunula se šest bodů za vedoucí Juventus a dva body před Inter Milán, který má středeční duel 35. kola proti Fiorentině k dobru.

Jediný gól zápasu vstřelil v 63. minutě Luis Muriel. Kolumbijský útočník si naběhl z druhé vlny na přihrávku krajana Duvána Zapaty a poslal míč přesně k tyči. Nejlepší střelec Bergama zaznamenal v této sezoně Serie A už osmnáct gólů, z toho jedenáct v roli střídajícího hráče.

Osmatřicetiletý Ibrahimovic se na hřišti Sassuola prosadil nejprve hlavou a v závěru prvního poločasu po rychlém protiútoku. Domácí skórovali pouze zásluhou Francesca Caputa, který s přehledem překonal gólmana Gianluigiho Donnarummu chytajícího 200. zápas za Milán. Sassuolo hrálo celý druhý poločas v deseti, skóre se však už nezměnilo. Fotbalisté AC po restartu italské ligy po koronavirové pauze v devíti zápasech ani jednou neprohráli a sedmkrát zvítězili.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Bergamo - Boloňa 1:0 (63. Muriel)
Sassuolo - AC Milán 1:2 (42. Caputo z pen. - 19. a 45.+2 Ibrahimovic).

Reklama