Hlavní obsah

Italští fotbalisté absolvovali před ME první očkování proti koronaviru

Milán

Italská fotbalová reprezentace začala s očkováním svých hráčů proti koronaviru před blížícím se mistrovstvím Evropy. První dávku vakcíny dostalo v Římě a Milánu 28 reprezentantů. Chyběli fotbalisté působící v zahraničí a hráči AS Řím, které čeká ve čtvrtek odveta semifinále Evropské ligy proti Manchesteru United.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Samotná Itálie oproti původnímu plánu očkování zaostává, první dávku vakcíny obdrželo 20,9 milionu lidí a plně očkováno je 6,3 milionu obyvatel. Vládní představitelé uvedli, že vakcína bude přísně rozdělována podle věkových skupin, od starších počínaje. Reprezentace však dostala kvůli účasti na Euru výjimku. Podle italských médií šlo o vakcínu Moderna.

"Jsme rádi a hrdí, že jsme to absolvovali. Je důležité nechat se očkovat a věříme, že se i všichni ostatní brzy dočkají," uvedl útočník Lazia Řím Ciro Immobile.

Reprezentační trenér Roberto Mancini připravil širší seznam hráčů, díky čemuž by měli být očkováni všichni členové týmu, mezi nimiž se bude rozhodovat o finální nominaci. Itálie vstoupí do šampionátu 11. června zápasem proti Turecku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články