Hlavní obsah

Juventus posílil švýcarský záložník Zakaria z Mönchengladbachu, do Rangers zamířil Ramsey

Aktualizováno

Fotbalisty Juventusu posílil švýcarský reprezentant Denis Zakaria z Borussie Mönchengladbach. Německý klub, kde měl smlouvu do léta, za něj dostal podle vyjádření italského týmu 4,5 milionu eur (109 milionů korun) a další až 4,1 milionu eur na bonusech.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Denis Zakaria (vpravo) oblékne dres Juventusu.

Článek

Pětadvacetiletý defenzivní záložník, který si zahrál na loňském mistrovství Evropy i na světovém šampionátu v roce 2018, se dohodl s Juventusem na smlouvě do června 2026.

Stará dáma získala také talentovaného italského obránce Federica Gattiho, o něhož se zajímal rovněž městský rival FC Turín. Třiadvacetiletý hráč posílí Juventus z druholigového Frosinone. Tam bude ještě do konce sezony hostovat.

Z týmu Staré dámy naopak odchází vedle Dejana Kulusevského a Rodriga Bentancura, kteří zamířili do Tottenhamu, také velšský záložník Aaron Ramsey. Odešel na hostování do konce sezony do Glasgow Rangers.

Ramsey, bývalý hráč Cardiffu a Arsenalu, přestoupil do Juventusu v roce 2019 a byl s ročním příjmem 7 milionů eur třetím nejlépe placeným hráčem týmu. Za Starou dámu odehrál 70 zápasů a vstřelil šest branek. V této sezoně nastoupil k pouhým pěti zápasům.

Také Osmatřicetiletý útočník Goran Panděv změnil v závěru zimního přestupového období působiště. Bývalý kapitán reprezentace Severní Makedonie odešel z FC Janov do druholigové Parmy. Italský klub o tom informoval na svém webu bez dalších podrobností.

Panděv působil v Janově od roku 2015 a před sezonou uzavřel novou roční smlouvu. Předtím hrál také za Galatasaray Istanbul, Inter Milán, Spezii, Anconu, Lazio Řím nebo Neapol. V Serii A nastřílel ve 493 zápasech 101 gólů, v reprezentaci stanovil rekordy se 122 zápasy a 38 brankami.

Reklama

Související témata: