Hlavní obsah

Juventus potvrdil odchod Ronalda za 15 milionů eur a návrat Keana

Turín

Juventus oznámil, že za odchod Cristiana Ronalda do Manchesteru United inkasoval 15 milionů eur (383 milionů korun). Dalších osm milionů eur může za šestatřicetiletého portugalského fotbalistu obdržet v různých bonusech. Turínský klub to dnes uvedl na svém webu.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Cristiano Ronaldo se připojil k portugalské reprezentaci.

Článek

Ronaldo se na Old Trafford vrátil minulý týden. Pětinásobný vítěz Zlatého míče z Turína odešel po třech letech, během nichž odehrál 133 zápasů, dal 101 branek a dvakrát vyhrál italskou ligu.

Do Juventusu přišel v roce 2018 z Realu Madrid, se kterým získal dva tituly a čtyřikrát ovládl Ligu mistrů. Do "Bílého baletu" odešel v roce 2009 právě z Manchesteru United, kde hrál od roku 2003.

V dresu "Rudých ďáblů" Ronaldo odehrál 292 zápasů a dal 118 gólů. United pomohl ke třem triumfům v Premier League a přidal dvě vítězství v Lize mistrů.

"Stará dáma" dnes také oznámila návrat odchovance Mosieho Keana. Jednadvacetiletý italský útočník už v Juventusu působil v letech 2016 až 2019. Poté odešel do Evertonu, odkud nyní přišel na hostování do konce června 2023.

Juventus za hostování devítinásobného reprezentanta zaplatí sedm milionů eur. Součástí dohody je i automatický přestup za 28 milionů eur v případě dosažení stanovených výsledků.

Reklama

Související témata: