Hlavní obsah

Juventus získal z Interu Milán Brazilce Hernanese. Barcelona dál nechá hostovat Songa

Juventus Turín na závěr přestupového období získal z Interu Milán záložníka Hernanese. Třicetiletý fotbalista podepsal se "Starou dámou" tříletou smlouvu. Italský mistr za brazilského reprezentanta údajně zaplatí 11 miliónů eur (asi 297 miliÓnů korun), částka se může ještě navýšit o bonusy ve výši dvou miliónů eur.

Foto: Max Rossi, Reuters

Kouč Juventusu Massimiliano Allegri - ilustrační snímek.

Článek

Hernanes zazářil především v dresu Lazia Řím (2010 až 2014), v Interu se mu už tolik nedařilo. Autor 40 gólů v Serii A by v Juventusu měl zacelit mezeru po letním odchodu klíčových záložníků Artura Vidala a Andrey Pirla do Bayernu Mnichov, respektive do New Yorku City.

Inter během posledního dne přestupového období získal hned tři fotbalisty. Na San Siro zamířili záložníci Felipe Melo s Ademem Ljajičem a obránce Alex Telles.

Dvaatřicetiletý Brazilec Melo přichází na přestup z Galatasaraye, odkud bude v Interu hostovat jeho o jedenáct let mladší krajan Telles. Trenér "Nerazzurri" Roberto Mancini oba hráče vedl během svého minulého angažmá v istanbulském klubu. Třiadvacetiletý Srb Ljajič byl vypůjčen z AS Řím.

Song zůstává

Kamerunec Alex Song bude i v této sezóně hostovat z Barcelony ve West Hamu. Sedmadvacetiletému záložníkovi se v londýnském klubu poměrně dařilo a během minulého ročníku odehrál 31 soutěžních zápasů. Do West Hamu zamířil i nigerijský křídelní hráč Victor Moses na hostování z Chelsea.

Song přestoupil do Barcelony v roce 2012 z Arsenalu, jenže na Nou Campu se při velké konkurenci vůbec neprosadil. Defenzivní středopolař v lednu skončil v reprezentaci s vysvětlením, že se chce soustředit na klubovou kariéru. Za Kamerun nastoupil Song ve 49 utkáních.

Čtyřiadvacetiletý Moses přišel do Chelsea v roce 2012 z Wiganu, ale do kádru "Blues" se nedokázal napevno probojovat. V minulé sezóně hostoval ve Stoke, předtím v Liverpoolu.

Reklama

Související témata: