Hlavní obsah

Kdybychom nevyhráli, Koloseum by explodovalo, ulevilo se Mourinhovi po výhře nad nováčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli pod dekou a pod palbou, jejich protřelý a úspěšný trenér José Mourinho mluvil před utkáním o tom, že prožívá nejhorší start v kariéře. Fotbalisté AS Řím v neděli večer porazili v italské lize Frosinone 2:0 a úleva byla na Stadio Olimpico hmatatelná. „Kdybychom nevyhráli, Koloseum by explodovalo,“ oddechl si v nadsázce Mourinho s odkazem na slavnou římskou památku.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Trenér AS Řím José Mourinho.

Článek

Římané si v sedmém kole připsali teprve druhou výhru v sezoně v Serii A. Atmosféra kolem party Paula Dybaly zhoustla po čtvrtečním debaklu 1:4 v Janově. Fotbalový obr se poté přiblížil dnu tabulky.

„Má odpověď byla taková, abych hráčům dodal perfektní stav mysli. Po frustraci, tlaku a kritice, co jsme prožili, nemůžete jít do takového zápasu jen srdcem. Pokud ano, tak dostanete červenou kartu, ztratíte hlavu, pokud je stav 0:0,“ popisoval portugalský stratég.

Zdůraznil, že jeho tým se o něj může opřít. „Takový jsem. Vždy jsem byl v těžkých momentech bezpečným přístavem,“ zmínil Mourinho.

Nespokojenost byla cítit, fanoušci AS Řím jsou nároční, ale v neděli proti nováčkovi tým jasně podpořili. „A za to jim chci poděkovat. Některé hráče by mohlo negativně poznamenat, kdyby byla jejich reakce jiná, ale fanoušci se k nám chovali, jako kdybychom v Janově vyhráli. Musím jim znovu poděkovat. Neměli jsme pocit, že by šli proti týmu. Naopak podpora, když jsme jeli autobusem na utkání a pak na stadionu, byla mimořádná,“ pochvaloval si šedesátiletý kouč.

Do fazony se dostává útočník Romelu Lukaku, který dal v posledních pěti soutěžních zápasech čtyři góly. „Tým je nejdůležitější. Jsme v těžké pozici a všichni víme, že se musíme zlepšit v tréninku i v zápasech. Tohle vítězství jsme potřebovali. Cítím, že mé spojení se spoluhráči je den ode dne silnější,“ prohlásil belgický kanonýr.

„Nikdo mě nemůže obviňovat z toho, že bych Lukakovi nepomáhal střílet góly. Dává branky tady, dával je v Interu nebo Manchesteru United. Já nejsem ten, kdo ničí kvality hráče,“ podotkl Mourinho.

Reklama