Hlavní obsah

Konec nadějí, Pogba přijde o mistrovství světa

Aktualizováno

Záložník Juventusu Paul Pogba si ve snaze o návrat po zářijové operaci kolena poranil stehenní sval a přijde o mistrovství světa, kde měl s Francií obhajovat titul. Devětadvacetiletý fotbalista dnes prostřednictvím své agentky oznámil, že se po lékařských vyšetřeních vzdal naděje na start v Kataru a bude se soustředit na rehabilitaci.

Foto: Profimedia.cz

Paul Pogba na archivním snímku.

Článek

Pogba, který se vrátil v létě do Juventusu po šesti letech strávených v Manchesteru United, utrpěl zranění kolena v přípravě před sezonou. Nejprve léčil nohu konzervativně, v září se ale nakonec podrobil operaci. Za Juventus zatím v této sezoně nenastoupil. Do přípravy se znovu zapojil v polovině října, v neděli ale musel trénink kvůli problémům se stehnem ukončit.

"Po včerejších (nedělních) a dnešních vyšetřeních v Turíně a Pittsburghu musíme s lítostí informovat, že Paul Pogba bude potřebovat další čas ke zotavení po operaci," uvedla hráčova agentka Rafaela Pimentová v prohlášení. "Proto nebude schopen se zapojit do týmu Juventusu před reprezentační přestávkou na mistrovství světa ani k francouzskému národnímu týmu v Kataru," dodala.

Šampionát v Kataru začne 20. listopadu. Ve středu 9. listopadu má trenér Didier Deschamps oznámit nominaci. Do turnaje vstoupí jeho svěřenci 22. listopadu zápasem proti Austrálii.

Francouzi mají před obhajobou početnou marodku. Zranění kolena vyřadilo ze hry záložníka Aston Villy Boubacara Kamaru. Od poloviny srpna nehraje kvůli svalovým problémům N'Golo Kanté z Chelsea. Ze stejných důvodů nenastupují za Manchester United obránce Raphaël Varane a také útočník Realu Madrid a držitel Zlatého míče Karim Benzema.

Reklama