Hlavní obsah

Maldini si chce fotbalový život prodloužit ještě o rok

MILÁN

Ještě o jeden rok si chce osmatřicetiletý Paolo Maldini prodloužit bohatou fotbalovou kariéru. Legenda AC Milán se chystá na své osmé finále v evropských pohárech a před vrcholem Ligy mistrů s Liverpoolem novinářům řekl, že končit zatím nehodlá.

Článek

"Je to neuvěřitelné hrát takové zápasy ještě v 38 letech," řekl Maldini před finále Ligy mistrů, které se bude hrát ve středu 23. května v Aténách. Problémy s kolenem ho ale mohou o další životní zážitek připravit. "Ještě mám týden, včera jsem trénoval a pořád to není stoprocentní. Ale zůstávám pozitivní," prohlásil.

Maldini oslaví 39. narozeniny v červnu a nedávno absolvoval 600. start v italské lize. Legenda AC hraje za milánský klub od roku 1985. Sedmkrát se stal ligovým mistrem, v evropských soutěžích triumfoval čtyřikrát.

Fotbal zatím spoluhráče Marka Jankulovského nenudí. "Nikdy jsem neměl obyčejný život. Chci hrát ještě další rok a možná budu mít šanci zahrát si deváté finále," zasnil se obránce, který se s italskou reprezentací rozloučil na mistrovství světa v roce 2002.

Nad tím, co bude dělat, až skončí, Maldini občas přemýšlí. U fotbalu zřejmě nezůstane. "Svou budoucnost nespojuji s trenérstvím. Budu dělat něco jiného," dodal.

Reklama

Související témata: