Hlavní obsah

Neapol - Sampdoria 2:0Neapol se rozloučila s mistrovskou sezonou a trenérem výhrou

Aktualizováno

Fotbalisté Verony a Spezie nedokázali v posledním kole 38. kole italské ligy zvítězit a o sestupujícím tak vzhledem k rovnosti bodů rozhodne poprvé po osmnácti letech dodatečný zápas. Verona podlehla AC Milán 1:3 a Spezia prohrála 1:2 s AS Řím po gólu v nastavení. Svěřenci Josého Mourinha si tak zahrají Evropskou ligu i v příštím ročníku, a to společně s Atalantou, která udržela pátou příčku výhrou 5:2 nad Monzou, kterou ozdobil hattrick Teuna Koopmeinerse.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Hráči Neapole oslavují branku.

Článek

Pouze s Konferenční ligou se musí spokojit Juventus, a to i přesto, že "Stará dáma" porazila Udine 1:0. Neapol se rozloučila s mistrovskou sezonou a trenérem Lucianem Spallettim výhrou 2:0 nad Sampdorií Janov. Vítězný gól v souboj prvního s posledním dal z penalty nejlepší střelec soutěže Victor Osimhen, jenž v končícím ročníku zaznamenal 26 branek.

Giroud otevřel skóre zápasu mezi AC Milán a Veronou v nastavení prvního poločasu, kdy proměnil penaltu. O záchranu bojující Veroně se podařilo vyrovnat v 72. minutě, kdy se po dlouhém autu dostal k dorážce Faraoni. Bod však hosté nezískali, jelikož v závěru potrestal otevřenou obranou dvěma brankami Portugalec Leao, který v tomto týdnu s AC podepsal prodloužení smlouvy.

Spezia v Římě vedla už od šesté minuty po gólu Nikolaua, finalistům Evropské ligy se však podařilo utkání otočit. Nejprve se na konci prvního poločasu prosadil Zalewski a poté na konci druhého Dybala z penalty.

Poprvé od sezony 2004/05 tak rozhodne o posledním sestupujícím vzájemný zápas. Verona se Spezií se utká na neutrálním hřišti, a pokud nebude rozhodnuto v základní hrací době, týmy budou kopat rovnou pokutové kopy.

Mistrovská Neapol se začala dostávat do šancí proti sestupující Sampdorii až ve druhém poločase. Po jedné z nich byl v pokutovém území faulován Nigerijec Osimhen, který pak sám pokutový kop proměnil. V závěru zápasu ještě potvrdil výhru domácích povedenou střelou zpoza vápna Simeone. Tým vedl naposledy trenér Spalletti, jenž už v týdnu avizoval, že si chce dát od fotbalu pauzu.

Sampdoria sestoupila z nejvyšší italské soutěže po 11 letech, za 38 zápasů si připsala pouze tři výhry a 19 bodů představuje nejhorší výsledek v ligové historii klubu. Druhým jistým sestupujícím je Cremonese.

Italská fotbalová liga - 38. kolo:
Neapol - Sampdoria Janov 2:0 (64. Osimhen z pen., 86. Simeone),
AC Milán - Hellas Verona 3:1 (85. a 90.+1 Leao, 45.+1 Giroud z pen. - 72. Faraoni),
AS Řím - Spezia 2:1 (43. Zalewski, 89. Dybala z pen. - 6. Nikolaou),
Bergamo - Monza 5:2 (12., 45.+1 a 79. Koopmeiners, 74. Hojlund, 90.+2 Muriel - 51. Colpani, 81. Petagna),
Lecce - Boloňa 2:3 (17. Banda, 88. Oudin - 58. Arnautovič, 81. Zirkzee, 90.+6 Ferguson)
Udine - Juventus Turín 0:1 (68. Chiesa)

Reklama

Související témata: