Hlavní obsah

Neapol - Juventus 1:0Neapol vyhrála šlágr italské ligy, AC Milán senzačně selhal

Neapol

Lídr italské fotbalové ligy AC Milán nečekaně prohrál ve 22. kole na hřišti Spezie 0:2 a v neděli může přijít o vedení v tabulce. Neuspěl ani třetí Juventus, mistrovský celek prohrál šlágr v Neapoli 0:1. Z penalty rozhodl kapitán domácího týmu Lorenzo Insigne.

Foto: Tano Pecoraro, ČTK/AP

Fotbalista týmu Spezia Giulio Maggiore slaví gól do sítě AC Milán.

Článek
Fotogalerie

Favorizovaný AC podal na hřišti nováčka ligy nevýrazný výkon a tým kolem Zlatana Ibrahimovice vůbec nevystřelil na bránu. Spezia rozhodla po přestávce, kdy se poprvé v Serii A trefili Giulio Maggiore a Simone Bastoni. Milánští budou vyhlížet nedělní utkání městského rivala Interu, který hraje s Laziem a v případě vítězství se posune do čela pořadí.

V Neapoli se jediná gólová situace odehrála po půlhodině hry. Veterán Juventusu Giorgio Chiellini ve snaze dostat se k míči trefil soupeře loktem do obličeje a po přezkoumání videorozhodčím se kopal pokutový kop. Insigne nezaváhal a jako první v Itálii narozený fotbalista dal za "Gli Azzurri" 100 branek. Neapol se dotáhla na čtvrté místo hned za dnešního konkurenta a ztrácí na něj už jen dva body.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
FC Turín - FC Janov 0:0
Neapol - Juventus Turín 1:0 (31. Insigne z pen.)
Spezia - AC Milán 2:0 (56. Maggiore, 67. Bastoni)

Reklama

Související témata: