Hlavní obsah

Nedvěd u papeže! Svatý otec přijal českou legendu ve Vatikánu

Vatikán
Aktualizováno

Na vítězství v Lize mistrů nedosáhl. Jinak si ale plní sny, chtělo by se říct na počkání. Výjimečný okamžik, jakým je setkání s Papežem, má zvláštní význam pro všechny, tedy i pro legendu českého fotbalu - Pavla Nedvěda. Ten se podobné pocty dočkal. S papežem Františkem si dokonce potřásl rukou a na fotce byl jeho pravou rukou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pavel Nedvěd po boku Papeže před finále poháru v ItáliiVideo: sntv

 
Článek

Pro fanoušky je Pavel Nedvěd modlou. Dříč, bojovník, legenda, to jsou synonyma, která si člověk vybaví, když si vzpomene, jakým byl Nedvěd v roli hráče. Jeho píle jej dovedla i do vedení slavného Juventusu Turín. I díky tomu, že je jedním z šéfů Staré dámy, se teď Nedvěd mohl setkat s papežem Františkem. Ten udělil audienci finalistům Italského poháru, týmům Juventusu Turín a Lazia Řím.

Fotbalisté jsou zvyklí, že jim z hlediště aplaudují fanoušci, tady ale hvězdy tleskaly Papežovi a zahrnuly jej dary. Svatý otec dostal dresy obou týmů, podepsaný míč a rovněž kopii trofeje, o kterou se bude večer hrát. Fotbalisty pak vyzval k čestnému boji.

"Každá soutěž je výzvou, ale zároveň je nutné dodržování pravidel. Ti, kteří se tak chovají, se stanou příkladem pro ostatní. Doufám, že každý z vás je vzorem čestnosti, harmonie a lidskosti," vyzval fotbalisty k fair play papež. S Nedvědem si během audience potřásl rukou, pak nechal českou legendu, aby mu na fotografiích stála po boku.

Jak si oba týmy vzaly slova Papeže za své bude jasné už ve středu večer.

Reklama

Související témata: