Hlavní obsah

Nezastavitelný Lukaku. Útočník Interu předvedl famózní sólo

Neapol/Praha

Dvěma góly přispěl belgický fotbalista Romelu Lukaku k vítězství Interu Milán 3:1 nad domácí Neapolí v rámci 18. kola Serie A. První trefa belgického reprezentanta zachmuřila diváky na Stadio San Paolo už po necelé čtvrthodině hry. Lukaku nechytatelnou střelou zakončil parádní sólo přes polovinu hřiště. Inter díky výhře uhájil první příčku italské ligy před dotahujícím se Juventusem.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Fotbalista Interu Milán Romelu Lukaku oslavuje se svými spoluhráči gól v rámci 18. kola Serie A proti Neapoli.

Článek

Lukaku si v pondělním 18. kole připsal hned dva přesné zásahy. Zatímco k druhému gólu mu výrazným způsobem pomohla chyba domácího brankáře, ten první měl světové parametry. Rodák z Antverp ho vsítil už po 14 minutách hry, když fotbalisté Neapole ztratili balon na polovině Interu a šestadvacetiletý útočník Nerazzurri situace suverénním způsobem využil.

Lukaku vypadal jako nezastavitelný tank, obrana domácích zase jako vojsko stahující se do zákopů. Belgický fotbalista před šestnáctkou naznačil po boku běžícímu Lautaru Martínezovi kam, že si má doběhnout pro přihrávku, čímž si otevřel prostor pro svůj závěrečný úder. Hbitou kličku následovala tvrdá střela levačkou k tyči gólmana Alexe Mereta, který neměl nejmenší nárok.

Ve skvělé formě hrající Inter si na hřišti Neapole připsal první vítězství od roku 1997. Důležitá výhra na půdě aktuálně osmého celku Serie A znamená pro svěřence Antonia Conteho udržení první příčky před dotírajícím Juventusem.

Fotbalisté Nerazzurri mají v čele italské soutěže shodný počet bodů jako Stará dáma, a vedou tak pouze díky lepšímu skóre.

Reklama

Související témata: