Hlavní obsah

Oficiální! Mistr světa přestoupil do druholigového italského klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle asi čekal málokdo, ale věk nezastavíte. Legendární španělský záložník, dvojnásobný mistr Evropy a vítěz mistrovství světa z roku 2010 Cesc Fábregas na začátku srpna oficiálně přestoupil z Monaka do italského druholigového klubu Como 1907. Pětatřicetiletý hráč s ním podepsal dvouletou smlouvu.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Cesc Fabregas ještě v dresu Monaka.

Článek

„Mladý Španěl," jak se tomuto talentovanému hráči přezdívalo, už sice není tak mladý, ale i když ho v poslední sezoně trápilo vleklé zranění, ze svého fotbalového umu toho moc nezapomněl. Proto je jeho rozhodnutí odejít z prvoligového Monaka do italské Serie B možná pro mnohé překvapením.

Fotbaloví nadšenci mají zajisté v paměti to, jak válel po boku Tomáše Rosického v Arsenalu, ve kterém strávil hned sedm sezon, ve kterých odehrál 304 utkání, vstřelil 57 branek a na dalších 96 přihrál. Poté přestoupil do Barcelony, kde se potkal s ikonou katalánského klubu Lionelem Messim. Od sezony 2014/15 působil v anglické Chelsea, odkud v sezoně 2018/19 přestoupil do Monaka, kde hrál do teď.

Pětatřicetiletý záložník bude v italském Comu působit i jako spoluvlastník. Dostal prý i několik nabídek na trenérské pozice, ale jak sám říká, kopačky na hřebík ještě pověsit nechce, i když ví, že uplynulá sezona za moc nestála. „Chci pokračovat v kariéře, nechci ji ukončit tímto způsobem. Chci ještě zažít hezké pocity na trávníku a jít do klubu, kde budu moct hrát a kde mi budou lidé věřit," řekl Fábregas pro agenturu AFP.

Zároveň však uvedl, že by jednou rád trénoval, nebránil by se ani výzvě v podobě koučování týmu z Premier League.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články