Hlavní obsah

Rodinná sága pokračuje. Syn Paola Maldiniho debutoval v dresu AC Milán

Kansas City/Praha

Příjmení Maldini? To je pro AC Milán už něco jako synonymum. S obrovským nadšením přijali fanoušci italského klubu skutečnost, že během přípravného zápasu proti Bayernu Mnichov v americkém Kansas City nastoupil v základní sestavě Daniel Maldini, syn legendárního obránce Paola Maldiniho. Za Rossoneri přitom hrál i jeho děda, neméně legendární Cesare Maldini.

Foto: Sport.cz

Daniel Maldini v souboji o míč během svého debutu v dresu AC Milán. Zdroj: www.acmilan.com

Článek

Jméno Maldini se v AC stalo pojmem od chvíle, kdy Cesare Maldini podepsal kontrakt s klubem v roce 1954. Slavný obránce hrál za Rossoneri dlouhých 12 let. Dělal i kapitána. Později se stal trenérem italské reprezentace. Zemřel v roce 2016 ve věku 84 let.

Pro jeho syna Paola muselo být těžké vystoupit ze stínu svého slavného otce. Jenže přesně to se vynikajícímu obránci nakonec povedlo. První start za AC si Paolo připsal v roce 1985 a během kariéry získal s klubem 25 trofejí. Stal se ikonou, jedním z nejlepších obránců všech dob. Teď je řada na jeho synovi.

Sedmnáctiletý Daniel Maldini si svou premiéru odbyl v základní sestavě během přípravného utkání proti Bayernu Mnichov. Pravonohý záložník střídal v 58. minutě. Sedmnáctiletý Ital mohl ve svém prvním zápase dokonce skórovat, ale jeho střela branku minula. Fotbalisté Rossoneri gól vsítit nedokázali, a tak vítězství 1:0 šlo nakonec na stranu bavorského celku.

„Daniel je velmi talentovaný, hraje jako hotový hráč. Sledoval jsem celý zápas a měl vynikající čtení hry," shrnul působení Maldiniho Filippo Galli, bývalý šéftrenér mládeže AC Milán. V pořadí třetí fotbalista klanu Maldini působící v italském klubu ze San Sira má celou kariéru před sebou. Dokáže se přiblížit úspěchům svých slavných předků? Na to si fanoušci budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Reklama

Související témata: