Hlavní obsah

Hellas Verona - Juventus 2:1Ronaldo natáhl střeleckou sérii, lídr přesto prohrál

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín v 23. kole italské ligy překvapivě prohráli 1:2 ve Veroně. Úvodní gól utkání vstřelil Cristiano Ronaldo, který jako první hráč v klubové historii skóroval v desátém ligovém zápase v řadě.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Fabio Borini slaví velkou výhru Hellasu Verona nad Juventusem.

Článek

Hvězdný Portugalec se v 65. minutě uvolnil na polovině hřiště po narážečce se spoluhráčem, poradil si i s posledním obráncem a zakončil přesně k tyči. Radost Staré dámy ale trvala jen deset minut, než vyrovnal křížnou střelou domácí útočník Fabio Borini. V 85. minutě proměnil pokutový kop Giampaolo Pazzini a připravil obhájcům titulu třetí ligovou porážku v sezoně.

Verona natáhla sérii neporazitelnosti už na osm ligových utkání a je na šestém místě. Na vedoucí Juventus se může v případě vítězství v nedělním milánském derby bodově dotáhnout druhý Inter.

Sampdoria Janov zvítězila na hřišti FC Turín 3:1. Český záložník Jakub Jankto přišel do hry v 68. minutě za nepříznivého stavu a pomohl hostům k obratu.

Vyloučení v druhém zápase po sobě

Jankto vystřídal Mortena Thorsbyho a za dvě minuty bylo vyrovnáno. Z přímého kopu se parádně trefil Gastón Ramírez a stejný hráč přidal chvíli poté i vítěznou branku. V závěru pojistil výsledek z penalty loňský nejlepší střelec Serie A Fabio Quagliarella. Za penaltový zákrok byl navíc vyloučen Armando Izzo, který dostal červenou kartu v druhém zápase po sobě.

Bergamo otočilo utkání na půdě Fiorentiny a po vítězství 2:1 uteklo na čtvrtém místě tabulky pátému AS Řím na rozdíl tří bodů. Fiorentina je čtrnáctá.

Bergamo sice po prvním poločase prohrávalo, ale po přestávce se nejlepší ofenziva soutěže dvakrát prosadila. Ve 49. minutě stál Duván Zapata na konci pohledné kombinace a v 72. minutě rozhodl dalekonosnou střelou střídající Ruslan Malinovskij. Osmifinalista Ligy mistrů tak nastřílel už 61 branek, což se v této fázi soutěže naposledy povedlo Juventusu v sezoně 1959/60.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:
Fiorentina - Bergamo 1:2 (32. Chiesa - 49. Zapata, 72. Malinovskij)
FC Turín - Sampdoria Janov 1:3 (56. Verdi - 70. a 75. Ramírez, 79. Quagliarella z pen.)
Hellas Verona - Juventus Turín 2:1 (76. Borini, 86. Pazzini z pen. - 65. Ronaldo)

Reklama

Související témata: