Hlavní obsah

Ronaldo se už chystá k návratu z Madeiry zpátky do Turína. Juventus má plán, jak svou hvězdu ochránit

Turín/Praha

Turínský Juventus už má plán, jak by se mohl Cristiano Ronaldo vrátit z dobrovolného exilu na Madeiře zpátky do Itálie a připojit se k mužstvu, aniž by musel do karantény. Hned po příletu se podrobí dvěma opakovaným testům, které by měly prokázat, že není nakažen koronavirem. Pokud budou skutečně negativní, mohl by se hvězdný Portugalec už po několika dnech začlenit do kádru a připravovat se s ostatními na restart přerušené sezony.

Foto: Sport.cz

Cristiano Ronaldo.

Článek

Fotbalová Itálie návrat Ronalda z jeho sídla v rybářské vesnici na Madeiře netrpělivě očekává i proto, že by mělo jít o signál, že se život na Apeninském poloostrově pomalu vrací do normálu. Ronaldo opustit Turín hned poté, co  tři hráči Staré dámy - Daniele Rugani, Blaise Matuidi a Paulo Dybala - byli pozitivně testováni na covid-19.

Na Madeiře se pětinásobný nejlepší fotbalista světa uzavřel se svou přítelkyní a dětmi před světem, ale přitom dbal na to, aby se stále udržoval v kondici. Při přípravu s míčem má dokonce k dispozici sám pro sebe Národní stadion, kam jezdí trénovat.

Ve svém sídle pak využívá nejen posilovnu, ale sílu a vytrvalost trénuje tím, že místo činek používá svých dětí. Dokonce změnil i účes...

Do Itálie by se měl podle posledních zpráv vrátit Ronaldo po nadcházejícím víkendu, i když stále ještě nepadlo rozhodnutí, kdy bude Serie A znovu zahájena a zda bude vůbec zahájena. Po společném sezení všech dvaceti ligových klubů v tomto týdnu byl sice úmysl dokončit sezonu deklarován, podmínkou je ovšem souhlas vlády. A ta ho zatím nevyslovila.

Juventus chce při zahájení přípravy rozdělit své hráče do tří skupin. V jedné budou ti, kteří neonemocněli a virus neměli, v druhé budou fotbalisté, u kterých byl covid-19 prokázán, ve třetí pak hráči, kteří byli nosiči viru, ale žádné příznaky se u nich přitom neprojevily.

První týden by pak měla příprava lídra Serie A probíhat v tréninkové hale v Contisse. až poté by se hráči dostali na hřiště. Všichni budou přitom každý den testováni před tréninkem i po něm.

Reklama

Související témata: