Hlavní obsah

Schick hraje o svou budoucnost, trenér římského AS Ranieri také

Řím/Praha

O své zítřky hrají oba. Kouč římského AS Claudio Ranieri, stejně jako český legionář Patrik Schick. Pět závěrečných kol italské Serie A nejspíš rozhodne, zda budou i v nové sezoně působit ve službách římského AS. Hodně bude záležet už na dnešním duelu 34. ligového kola, v němž Giallorossi hostí Cagliari a ziskem tří bodů se mohou udržet ve hře o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Patrik Schick z AS Řím fauluje Maria Ruie z Neapole.

Článek

Spekulace o další budoucnosti Patrika Schicka v dresu AS Řím se vedou v Itálii permanentně. Teď však nabyly na intenzitě. Zákonitě, protože není vůbec jisté, zda mužstvo i v nové sezoně povede sedmašedesátiletý Ranieri.

Ten má smlouvu podepsanou jen do konce sezony a sám netuší, zda mu klub jeho srdce nabídne další angažmá.

„Zatím jsem trenérem AS Řím jen do konce ligy," nechal se slyšet Ranieri na tiskové konferenci před dnešním střetnutím s Cagliari, které můžete sledovat v přímém přenosu Televize Seznam.

S Ranierim by český mladík nejspíš jistotu měl. Kouč, který před třemi lety přivedl k senzačnímu titulu v anglické Premier League Leicester, si Schicka oblíbil, na rozdíl od svého předchůdce Di Francesca mu dává mnohem víc příležitostí a je přesvědčen, že se v kádru AS Řím prosadí.

V posledních čtyřech ligových zápasech, v nichž Giallorossi získali osm bodů, odehrál Schick 135 minut. Se Sampdorií Janov byl na trávníku celých 90 minut, s Udine první poločas.

Klubové vedení se ovšem nijak netají touhou přivést na lavičku jiného kouče. První volbou je Antonio Conte, který ovšem podmiňuje případný souhlas s angažmá v AS Řím volnou rukou pro sestavení kádru. A je pochopitelně otázkou, zda by Schick do jeho plánů a představ zapadal.

Totéž platí ale i pro další trenéry, kteří by mohli přijít, kdyby Conte nakonec nabídku odmítl. Devětačtyřicetiletý kouč totiž čeká na finanční vyrovnání s Chelsea, která by mu měla vyplatit dlužných devět milionů liber, navíc paralelně jedná s Interem Milán a údajně pomýšlí na angažmá v Paris Saint Germain či Bayernu Mnichov.

I proto na seznamu AS Řím figurují další trenéři. Třeba Gian Piero Gasperini působící momentálně v Atalantě Bergamo, Marco Giampaolo, který vede Sampdorii Janov nebo Maurizio Sarri, jenž s největší pravděpodobností v Chelsea skončí.

A i na nich pochopitelně bude, zda si Schicka v kádru ponechají nebo zda dají souhlas k jeho odchodu.

Hodně bude záležet samo sebou i na tom, zda v AS Řím zůstane i nadále Edin Džeko. Tomu totiž na konci příští sezony vyprší smlouva a není tajemstvím, že už nyní se o třiatřicetiletého útočníka zajímá několik klubů. Největší zájem projevil West Ham United, kde by se Džeko setkal s Manuelem Pellegrinimi, po nímž hrál v Manchesteru City v sezóně 2013/14, kdy Citizens získali mistrovský titul.

Nejistoty kolem dalšího působení mladého českého legionáře, kterého AS Řím koupilo ze Sampdorie Janov za 42 milionů eur, panuje spousta. Z klubu dokonce pronikla informace, že pokud případný zájemce zaplatí alespoň třicet milionů, bude Schick jeho. A zájemci se ozvali. Třeba RB Lipsko, které mělo o českého útočníka už v létě roku 2017, kdy přestupoval do AS Řím.

Proto hraje i Schick, který dal během dvacet měsíců v dresu Giallorossi jen pět ligových branek, nyní o svou fotbalovou budoucnost. Dnešní střetnutí s Cagliari pro něho bude představovat příležitost, aby naznačil, kam bude směřovat. Tedy pokud ho Ranieri do zápasu postaví.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další)

Reklama

Související témata: