Hlavní obsah

Juventus - Sampdoria 4:1Schick skóroval proti Juventusu! Obhájci titulu dal svůj první gól v Serii A

Aktualizováno

Českým mladíkům v italské Serii A to proti Juventusu pálí. Svůj premiérový gól v nejvyšší italské soutěži proti obhájci titulu zaznamenal dvacetiletý útočník Patrik Schick. V Turíně ale pouze mírnil porážku Sampdorie Janov 1:4.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick v dresu Sampdorie.

Článek

Schick napodobil nedávný střelecký úspěch jiného českého mladíka Jakuba Jankta, který také skóroval v Serii A poprvé na půdě slavného turínského klubu, když překonal brankářskou legendu Gianluigiho Buffona. Schick se dnes prosadil proti Buffonovu náhradníkovi Brazilci Netovi.

Po letním přestupu ze Sparty nastoupil Schick k pátému zápasu v italské lize, ale poprvé dostal příležitost v základní sestavě. Jeho velká chvíle přišla v 57. minutě, kdy po přihrávce Dennise Praeta z levé strany uprostřed pokutového území poslal míč k pravé tyči a snížil na průběžných 2:1 pro Juventus. Krátce nato český fotbalista vystřídal. Juventus pak přidal další dvě branky, v samém závěru se podruhé v zápase trefil obránce Giorgio Chiellini.

Juventus dál vede o dva body před AS Řím, který zvítězil 3:1 na hřišti Sassuola. Dvěma góly se v dresu soupeře Plzně v Evropské lize blýskl bosenský kanonýr Edin Džeko. Bývalý útočník Teplic vylepšil svou bilanci v sezoně na deset gólů a upevnil si vedení v tabulce střelců Serie A.

AS Řím hrál v sestavě Szczesny - Florenzi (85. Totti), Manolas, Fazio, Emerson - De Rossi, Strootman (69. Paredes) - Salah, Nainggolan, El Shaarawy (79. Rüdiger) - Džeko.

Na třetí místo se posunula Neapol, která zdolala Empoli 2:0 a využila úterního zaváhání AC Milán (0:3 v Janově).

Inter po třech porážkách zabral

Po sérii tří ligových porážek dokázal vyhrát Inter Milán. Soupeř Sparty v Evropské lize si poradil s FC Turín 2:1 díky dvěma zásahům svého nejlepšího střelec Maura Icardiho, jenž má na kontě osm branek. V tabulce je Inter desátý.

Vítězství nad Turínem vybojoval Inter v sestavě Handanovič - Ansaldi, Miranda, Murillo, Nagatomo - Brozovič, Mario, Banega - Candreva, Icardi, Éder (74. Palacio).

Zápas mezi Pescarou a Bergamem byl přerušen kvůli silnému zemětřesení, které postihlo dnes večer střední Itálii a na stadionu vyvolalo paniku mezi fanoušky. Po pár minutách hra pokračovala a hosté nakonec zvítězili 1:0.

Větší časový skluz nabralo utkání Fiorentiny s Crotone kvůli podmáčenému hřišti. Soupeř Liberce v Evropské lize s posledním týmem tabulky dlouho prohrával, pět minut před koncem zachránil domácím alespoň bod Davide Astori.

Fiorentina hrála v sestavě Tatarusanu - Salcedo, Rodríguez, Astori, Olivera (46. Kalinič) - Vecino, Badelj - Tello, Iličič, Bernardeschi (80. Chiesa) - Babacar (86. Zárate).

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
Chievo - Boloňa 1:1 (70. vlastní Mbaye - 52. Pulgar)
Inter Milán - FC Turín 2:1 (35. a 88. Icardi - 63. Belotti)
Juventus Turín - Sampdoria Janov 4:1 (9. a 87. Chiellini, 4. Mandžukič, 65. Pjanič - 57. Schick)
Lazio Řím - Cagliari 4:1 (23. a 28. Immobile, 6. Keita, 79. Anderson - 87. vlastní Wallace)
Neapol - Empoli 2:0 (51. Mertens, 81. Chiriches)
Pescara - Bergamo 0:1 (60. Caldara)
Sassuolo - AS Řím 1:3 (12. Cannavaro - 57. a 76. Džeko, 78. Nainggolan).
Fiorentina - Crotone 1:1 (85. Astori - 24. Falcinelli)

Reklama

Související témata: