Hlavní obsah

Trenér Pioli nahradil u fotbalistů Interu Milán De Boera

Novým trenérem fotbalistů Interu Milán se stal Stefano Pioli. Na lavičce soupeře Sparty Praha ve skupině Evropské ligy nahradil odvolaného Franka de Boera. Jednapadesátiletý kouč podepsal se slavným italským klubem smlouvu do června 2018.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Nový trenér Interu Milán Stefano Pioli.

Článek

Pioli naposledy vedl Lazio Řím, kde skončil letos v dubnu po prohře 1:4 s městským rivalem AS. Předtím italský trenér působil v Boloni, Chievu Verona, Sassuolu, Parmě nebo Modeně.

Nizozemec De Boer byl sesazen minulý týden po necelých třech měsících ve funkci, během nichž prohrál sedm ze čtrnácti soutěžních zápasů včetně zářijového duelu na Spartě (1:3). Porážku s letenským celkem v minulé sezóně utrpěl také Pioli, tehdy jeho Lazio v březnové odvetě osmifinále EL doma nečekaně padlo 0:3.

V posledních dvou utkáních Inter dočasně vedl mládežnický kouč Stefano Vecchi. Pod ním milánský tým v Evropské lize prohrál 1:2 v Southamtponu a v italské lize porazil 3:0 poslední Crotone. V Serii A je Inter na devátém místě, v EL mu ve skupině patří poslední čtvrtá příčka. Domácí odvetu se Spartou odehraje 8. prosince.

Reklama

Související témata: