Hlavní obsah

Inter - Empoli 4:2Velký obrat! Inter porazil Empoli a zůstává ve hře o titul

Aktualizováno

Inter Milán porazil v italské fotbalové lize Empoli 4:2 a před víkendovými zápasy 36. kola vede tabulku o bod před městským rivalem AC. Dva góly vítězů dal Martínez, který je s 19 trefami nejlepším střelcem týmu v soutěži. Janov v samém závěru otočil zápas s Juventusem a výhrou 2:1 zvýšil své naděje na záchranu.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Střelec Interu Milán Lautaro Martínez slaví svou druhou branku do sítě Empoli.

Článek
Fotogalerie

Zápas na San Siru se přitom dlouho vyvíjel překvapivě. Už v páté minutě šli hosté do vedení zásluhou Pinamontiho, který v Empoli hostuje právě z Interu. Pro mladého útočníka to byl třináctý ligový gól v sezoně.

Další branka čtrnáctého týmu tabulky neplatila kvůli ofsajdu, ale po necelé půlhodině hry zvýšil na 2:0 Asllani. Interu se však povedlo ještě do poločasu vyrovnat. Nejprve si dal vlastní gól Romagnoli a ve 45. minutě se nekompromisní střelou prosadil Martínez. Podobně přidal argentinský kanonýr další gól v 64. minutě a v nastavení pak ještě pojistil výhru střídající Sánchez.

Juventus, který už má jisté nejhůře čtvrté místo a účast v Lize mistrů, šel do vedení zásluhou desátého gólu Dybaly v tomto ligovém ročníku. Vyrovnání zařídili v 87. minutě střídající Gudmundsson a v páté minutě nastavení rozhodl Criscito z penalty za faul na Yeboaha. Janov je dál v sestupovém pásmu, ale ztrácí už jen bod na sedmnáctou Salernitanu, která hraje až v neděli.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Inter Milán - Empoli 4:2 (45. a 64. Martínez, 40. vlastní Romagnoli, 90.+4 Sánchez - 5. Pinamonti, 28. Asllani),
FC Janov - Juventus Turín 2:1 (87. Gudmundsson, 90.+5 Criscito - 48. Dybala).

Reklama

Související témata: