Hlavní obsah

Záložník Gaetano z Neapole byl potrestán za žertování o ovlivňování výsledků

Záložník Gianluca Gaetano z Neapole byl potrestán za žertování o ovlivňování výsledků. Dvaadvacetiletý fotbalista si kvůli tomu nezahraje v úvodních dvou kolech nového ročníku Serie A.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Záložník Gianluca Gaetano z Neapole (vlevo) bude chybět na startu sezony Serie A.

Článek

Gaetano, který v té době hostoval v druholigové Cremoně, poslal v květnu čtyři dny před zápasem útočníkovi Vittoriovi Pariginimu z Coma na WhatsAppu zprávu: "Necháte nás v pátek vyhrát?" A doprovodil ji dvěma smějícími se emotikony.

Od italského svazu za porušení etických pravidel a zásad fair play dostal stop na dva zápasy a musí zaplatit 4500 eur. Pokutu 5000 eur také dostal jeho tehdejší klub Cremona, která utkání s Comem vyhrála 2:1.

Startuje Premier League i bundesliga. Co očekáváme od českých hráčů? Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Neapoli bude Gaetano chybět v úvodním kole nové sezony s Veronou (15. srpna) a i v následujícím utkání s Monzou (21. srpna).

AS Řím získal na hostování záložníka Wijnalduma z Paris St. Germain

AS Řím získal na hostování do konce sezony záložníka Georginia Wijnalduma z Paris St. Germain. Poté bude moci jednatřicetiletého nizozemského fotbalistu koupit.

Wijnaldum přišel do Paříže loni z Liverpoolu, kdy podepsal tříletou smlouvu. Za Paris St. Germain, se kterým v minulém ročníku získal mistrovský titul, odehrál celkem 38 zápasů a dal tři branky.

Pro AS Řím je bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2014 pátou letní posilou. Italský celek přivedl také Paula Dybalu, Nemanju Matiče, Zekiho Celika a Mileho Svilara.

Reklama

Související témata: