Hlavní obsah

Zradils, vypadni! Mourinho po utkání mířil do vlastních řad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dva zápasy hráčům AS Řím zřejmě nevyšly zcela podle představ. Nezvládli městské derby s Laziem (0:1), se Sassuolem pouze remizovali 1:1. Přesto José Mourinho své hráče po posledním utkání chválil, tedy až na jednoho. Nejmenovaného svěřence zkritizoval za neprofesionální přístup, obvinil ho ze zrady svých spoluhráčů a řekl mu, aby si v lednu našel nového zaměstnavatele.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Kouč AS Řím José Mourinho během zápasu.

Článek

Kdyby hráči AS Řím Sassuolo ve středečním zápase porazili, mohli se z šestého místa tabulky vyšvihnout na třetí, jenže to se nestalo. V utkání sice vedli gólem Tammyho Abrahama z 80. minuty, jenže o pět minut později bylo vyrovnáno a výsledek se už nezměnil.

Kouč Římanů Mourinho byl poté na tiskové konferenci hodně otevřený. „Byl to tým, který chtěl vyhrát proti těžkému soupeři, mrzí mě, že úsilí týmu zradil přístup jednoho neprofesionálního hráče," řekl.

S celkovým přístupem mužstva byl spokojen, bod venku ještě podle něj není negativní výsledek. „Neprofesionální přístup, který není fér vůči jeho spoluhráčům, to je to, co mě zklamalo," pokračoval Mourinho v kritice jednoho ze svých svěřenců.

Na otázku novinářů, o koho se jedná, neodpověděl. „Neřeknu vám to. Dnes jsem měl na hřišti 16 hráčů a přístup 15 z nich se mi líbil. V lednu si musí najít jiný klub," uvedl. Okamžitě se samozřejmě začalo spekulovat, o koho by mohlo jednat.

Podle deníku Corriere Dello Sport by kritizovaným hráčem mohl být Rick Karsdorp. Nizozemský obránce přišel na hřiště v 65. minutě, prohrál několik soubojů, špatně směroval křižné přihrávky a dostatečně nebránil před vyrovnávací brankou Sassuola. Hráč v klubu působí od roku 2017 a odehrál za něj 122 utkání.

Reklama

Související témata: