Hlavní obsah

Zůstávám. A s prezidentem už plánujeme novou sezonu, oznamoval hned po vyřazení kouč Juventusu

Turín/Praha

Ani astronomická suma, za kterou přivedli Ronalda, Juventusu nepomohla. A to byl hvězdný CR7 po tři předchozí sezony pro madridský Real zárukou triumfu. Kouč turínské Staré dámy Massimiliano Allegri však ani s Ronaldem letos Ligu mistrů neovládne. Jeho tým prohrál čtvrtfinálovou odvetu s Ajaxem 1:2 a v soutěži končí. Zemětřesení na trenérské lavičce Juve se však konat nebude. „Zůstávám,“ potvrdil Allegri hned po prohraném utkání hráčům a poté i novinářům.

Trenér Allegri nemohl být s výkonem svého týmu spokojen

 
Článek

S prezidentem klubu se dohodli promptně. „Už jsem s ním mluvil. Zůstávám i příští sezonu. A hned jsme začali plánovat nový ročník," sděloval Allegri už půlhodiny poté, co favorizovaný Juventus vypadl z Ligy mistrů se soupeřem, který se musel do hlavní soutěže probojovat z kvalifikace.

A to měl  Juventus v sestavě Ronalda. Ani ten ho však  nespasil, i když ve čtvrtfinálové konfrontaci vstřelil gól jak v prvním střetnutí, tak v odvetě.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo překonal hostující obranu a poslal domácí tým do vedení

„Dal nám toho hodně. Během sezony a v Lize mistrů ještě víc," tvrdil Allegri, že šlo o skvělou investici, i když Juventusu triumf v Champions League nepřinesla.

„Ajax je skvělý tým. Za výkon, který podal hlavně v druhé půli, si vítězství jednoznačně zasloužil. My hráli do přestávky také dobře, jenže po změně stran nám scházela trpělivost, což umožnilo soupeři ovládnout střed hřiště," zdůvodňoval domácí kouč překvapivou prohru.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Obrovské zklamání Cristiana Ronalda

„Vždycky jsem tvrdil, že pokud chcete Ligu mistrů vyhrát, musíte být v rozhodujících chvílích ve špičkové formě. My se ale během posledního měsíce potýkali s několika zraněními, a i tentokrát nám chyběli důležití hráči. A navíc jsem musel v průběhu utkání vystřídat Dybalu, který si poranil stehenní sval. V ofenzivě sice nebyl příliš nebezpečný, ale skvěle kryl De Jonga. Jakmile odešel, měl playmaker Ajaxu daleko více volnosti a svobody," rozebíral Allegri odvetu, kterou jeho mužstvo nezvládlo.

Okamžitě však dostal od prezidenta klubu šanci na reparát.

„Jsem rád, že prezident potvrdil, že Allegri zůstane i v příští sezoně. Pro nás důležitý signál, že chce Ligu mistrů vyhrát a určitě bude budovat tým, který to dokáže," reagoval pětadvacetiletý Federico Bernardeschi.

„A my ji určitě dříve či později vyhrajeme," ujišťoval.

Reklama

Související témata: