Hlavní obsah

Ohořelé záchody, zdemolované vybavení. V Edenu sčítají škody. Sparta se vyjádřila k dělobuchům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechutné scény se neodehrávaly během vyhroceného fotbalového derby mezi Slavií a Spartou (1:1) jen na hřišti, ale i na tribunách. Vrcholem hrůz nedělního podvečera v Edenu bylo, když v závěru utkání přiletělo ze sektoru sparťanských příznivců mezi domácí fandy sedící na sousední tribuně několik dělobuchů. Fanoušci letenského klubu také poničili toalety ve svém sektoru a vytrhali několik sedaček.

Foto: Hasiči Praha - Březiněves

Fanoušci Sparty založili požár na toaletách v Edenu.

Článek

Nejvíc šokující událost, tedy vhozené dělobuchy mezi fanoušky rivala, Sparta odsuzuje. „Takové chování jednotlivců v našem sektoru je neakceptovatelné. Kotel dostal zpětnou vazbu od našich zkušených hráčů ihned po skončení utkání. S fanoušky se o tom za klub budeme samozřejmě bavit. V tomto případě jednoznačně očekáváme trest od disciplinární komise,“ reagoval pro Sport.cz Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Děly se i další věci. Den po utkání začali v Edenu sčítat škody. Z fotek zasahujících záchranných složek je patrné, že na toaletách, které jsou vyhrazeny fanouškům hostí, hořelo. Zdemolovány byly i dveře od záchodů, někde zůstaly hanlivé nápisy. Celou záležitost prošetřuje policie. Díky kamerovému systému na stadionu by měli být výtržníci identifikováni.

Foto: Hasiči Praha - Březiněves

Kotel fanoušků Sparty

Vytrhané byly i některé sedačky, jednu z nich měl v ruce při děkovačce s fanoušky křídelník Veljko Birmančevič. Zatímco většina hráčů Sparty byla při děkovačce na hřišti, Ladislav Krejčí, Filip Panák a Lukáš Haraslín s fandy živě diskutovali.

Derby provázela napjatá atmosféra už před samotným utkáním, probíralo se, že fanoušci Slavie ukradli rivalům z Letné velkou část jejich vlajek. Zápas se hrál v nenávistné kulise, oba tábory si nadávaly, Eden se během první půle zahalil do nevkusného chorea se vzkazem, že „Sparta ku… je“.

První střet Slavie a Sparty v sezoně se vůbec nepovedl po všech stránkách.

Reklama