Hlavní obsah

Stronati a Nguyen doplní reprezentaci. Na mužstvo počkají v Praze

zp,dosSport.cz
Aktualizováno

Pochvaloval si, že po loňských strastech provázejících každý reprezentační sraz, proběhl ten první letošní bez větších problémů a komplikací. Tedy samozřejmě co se hráčského kádru týče... Kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý si mohl oddechnout, že před vstupem do kvalifkace o postup na světový šampionát v Kataru prošli všichni nominovaní hráči testy na covid s negativním výsledkem, takže v Polsku, kde se večer hraje úvodní duel proti Estonsku hraje, má k dispozici víceméně kompletní kádr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovan Liberec Filip Nguyen byl dodatečně povolán do české reprezentace.

Článek

Tedy samozřejmě až na Ondřeje Koláře, jenž po brutálním zákroku Roofea v osmifinálové odvetě Evropské ligy mezi Rangers a Slavií pochopitelně z nominace vypadl, a bez Alexe Krále a Tomáše Kalase, kteří se pro zranění rovněž omluvili.

Do Polska s mužstvem nakonec neodcestoval ani belgický legionář Václav Jemelka, který zůstal se zdravotními potížemi v Praze a k mužstvu už se nepřipojí.

Do Prahy k sobotnímu střetnutí s Belgií, které je druhým dílem kvalifikačního trojboje, nepřiletí ani čtyřlístek hráčů z bundesligy Darida, Schick, Kadeřábek a Pavlenka.

.

Proto trenér Šilhavý doplnil stávající kádr o další dva hráče.

„Částečně budeme ke změnám donuceni, protože kluci z Německa nemohou do utkání proti Belgii nastoupit," avizoval reprezentační kouč už na tiskové konferenci před utkáním s Estonskem.

Po návratu do Prahy proto mužstvo doplní obránce Patrizio Stronati z ostravského Baníku a liberecký brankář Filip Nguyen.

Reklama

Související témata: