Hlavní obsah

Svátek pro Budějovice: po dlouhých letech v semifinále. Dynamo poslaly dál dva zásahy pohárového experta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hattrick v Chomutově, jedna trefa proti Vlašimi a další dva zářezy si Tomáš Zajíc schoval na čtvrtfinále s Brnem. České Budějovice po výhře 2:1 znovu děkovaly svému pohárovému expertovi, jenž je v této sezoně fotbalového MOL Cupu už na šesti gólech. Bonus pro Dynamo: semifinále národního poháru, v kterém zůstalo jako poslední mimopražský tým, si zahraje po dlouhých 16 letech. „Fantastické,“ vydechl budějovický trenér Tomáš Zápotočný.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic slaví první postup do semifinále národního poháru od jara 2007.

Článek

Číslo 17 žije! Na útočníka Tomáše Zajíce je v MOL Cupu spoleh. I díky jeho dvěma úderům ve čtvrtfinále s Brnem se Dynamo v poháru dostalo mezi nejlepší čtyři. „Od Toma potřebujeme góly i v lize, ovšem jeho branky v poháru jsou fajn pro jeho sebevědomí. Věřím, že půjde raketově nahoru," vykládal kouč Zápotočný ve videu pro klubový web Dynama.

„Postup jsme si moc přáli. Říkali jsme před zápasem hráčům, ať si na semifinále sáhnou. Pohár je náš sen a my si ho žijeme," vyznal se Zápotočný.

Jeho tým stejně jako v únorovém osmifinále s Hradcem Králové (2:0) rozhodl hned v první půli, hladový Zajíc dvakrát slavil po střelách z hrany malého vápna. „Takhle jsme si první poločas představovali. Druhá půle byla horší: podvědomě myslíte na to, že máte dva góly navrch, ale zvládli jsme to. Je to pro nás zdvižený prst před nedělní ligou se Slavií, že by se nám podobný přístup nemusel vyplatit," poznamenal trenér Zápotočný.

S parťákem Markem Niklem ukázal na několik obvyklých náhradníků, do základu se dostali brankář Dávid Šípoš, obránce David Broukal či záložníci Patrik Čavoš s Nicolasem Pennerem. „Jsem za ně rád, konkurence posune každého hráče. Nechci na nikoho zapomenout, byl jsem s kluky nesmírně spokojený," chválil Zápotočný.

Dynamo rozjelo jaro rozpačitě, v prvních třech ligových kolech ani jednou nebodovalo a i kvůli tomu se drží v nejhorší šestce. Zato v MOL Cupu černobílý tým září. Dopadnou Budějovice v pohárovém semifinále lépe než na jaře 2007? Tenkrát je po penaltách vyřadil Jablonec.

„Uvidíme, koho nám vylosují. Nechci dělat velkohubá prohlášení," krotil Zápotočný euforii. „V tuhle chvíli se soustředíme na Slavii, na pohár dojde později."

Reklama