Hlavní obsah

Tekijaškiho smolný týden. Hrál s antibiotiky, dal si dva vlastence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první dubnový týden tohoto roku nebude jablonecký stoper Nemanja Tekijaški vzpomínat rád. Během šesti dnů si dal dva rozhodující vlastní góly. Před zápasem s Baníkem navíc zápasil s nemocí, utkání odehrál s antibiotiky. Baník i díky jeho smolnému zásahu na severu zvítězil 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Hanuš z Jablonce inkasuje první gól v duelu s Baníkem

Článek

Srbský stoper nejprve v úterý nešťastně skóroval do vlastní branky hlavou ve čtvrtfinále domácího poháru s Plzní první gól a Severočeši padli 0:3. Nyní si nešťastně srazil míč do vlastní sítě, Baník díky jeho teči slavil třetí, nakonec vítězný gól.

„Jsem rád, že Tekijaški vůbec nastoupil. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli bude hrát. Byl nemocný a od středy netrénuje. S Ostravou dokonce hrál pod antibiotiky,“ prozradil jablonecký kouč Radoslav Látal.

Ještě v pátek se zdálo, že klíčový muž jablonecké defenzivy k dispozici nebude vůbec. „Přišel za mnou, že to nedá. Nakonec jsme ho vzali na soustředění, dali jsme ho bokem. Až v den zápasu nám přislíbil, že nastoupí, za což jsem rád. Kdyby nebyl, tak jsme už ani snad neměli žádnou jinou variantu,“ lamentoval Látal, jehož tým trápí rozsáhlá marodka a například kvůli svalovým problémům v týdnu z tréninku vypadl Kratochvíl.

Jablonec sehrál s Ostravou v první půli mizernou partii. „První poločas byl z naší strany velice slabý. Prohrávali jsme osobní souboje, neměli jsme střed hřiště, soupeř sbíral všechny odražené míče. Měli jsme tam obrovské problémy. Baník nám ještě daroval dárek, že jsme šli do kabin s relativně dobrým výsledkem 1:2,“ uznal Látal. Gól na 3:0 odvolal hostům VAR kvůli ofsajdu, v nastaveném čase pak korigoval prvním gólem v české lize Hollý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jan Hanuš z Jablonce

„Do druhého poločasu jsme trochu přeskupili řady, přešli jsme na tři obránce a zesílili střed hřiště. Hra byla z naší strany lepší, ale udělali jsme drobnou chybu a Baník nás za to potrestal,“ litoval Látal třetí inkasované branky, kdy si míč smolař Tekijaški srazil do vlastní branky.

„Nabíhal jsem na přední tyč, kde mě hezky našel Ewe (Ewerton). Snažil jsem se míč protečovat do brány, bohužel spadl na tyčku. Ale dohrál jsem situaci a chtěl jsem to dávat pod sebe, ale byla tam skrumáž a oni si to srazili do branky. Šťastný, ale rozhodující gól,“ popsal moment Jiří Klíma. „Ale vůbec to není Tekijaškiho vina, vlastní gól si dal celý tým,“ konstatoval Hollý.

Dvě trefy do vlastní brány během jednoho týdne? „To jsem asi nikdy nezažil, ani když jsem byl na Slovensku. Jak se říká, nemáme teď štěstí. Doufám, že se k nám v posledních zápasech už přikloní a vyhrajeme,“ uzavřel Hollý.

Reklama