Hlavní obsah

Nová šance pro Šilhavého, povede národní tým Ománu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hotovo. Fotbalový trenér Jaroslav Šilhavý má po nedávném odchodu od české reprezentace nové angažmá. Míří do arabského světa a převzal národní tým Ománu. Tamní fotbalová asociace o tom informovala na sociální síti X. Dvaašedesátiletý kouč podepsal smlouvu na dva roky. Potvrdily se tak informace Sport.cz ze začátku tohoto týdne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý má před sebou novou výzvu

Článek

Šilhavý s sebou do Ománu bere i asistenty Jiřího Chytrého a Milana Veselého, kondičního trenéra Pavla Čvančaru a analytika Františka Ševínského. Jejich nová mise začne zostra, hned skočí do rozjeté kvalifikace o mistrovství světa v roce 2026, v březnu čekají Omán dva zápasy s Malajsií. Ve skupině je ještě Kyrgyzstán a Tchaj-wan, do další fáze postoupí první dva týmy, Omán je po dvou kolech se třemi body druhý se stejným ziskem jako Kyrgyzstán.

Bývalý kouč Liberce, Jablonce nebo Slavie skončil u české reprezentace po postupu na mistrovství Evropy, kterou v listopadu stvrdila výhra nad Moldavskem.„Situace kolikrát eskalovala, tlak na mou osobu byl v posledních týdnech enormní. Od posledního srazu jsem nechápal zlost, agresi, nebo nevím, jak bych to přesně nazval. To vše k mému rozhodnutí pomohlo,“ zdůvodňoval Šilhavý své rozhodnutí.

Omán neuspěl na probíhajícím mistrovství Asie, když vypadl v základní skupině a nepostoupil do vyřazovací fáze. Ve skupině skončil po porážce se Saúdskou Arábií a remízách s Thajskem a Kyrgyzstánem třetí. Poté byl odvolán hlavní trenér Branko Ivankovič.

Výběr Ománu v minulosti dvakrát vedl český trenér Milan Máčala, nejprve v letech 2001 až 2004 a poté od ledna 2006 do února 2007.

Reklama

Související témata: