Hlavní obsah

Trenéři se střídají, Darida zůstává. Jsme hladoví po úspěchu, ujišťuje český kapitán

Poklidné dny krátké přípravy končí. Večerní duel se silnou Itálií v Boloni dává fotbalové reprezentaci důrazně najevo, že evropský šampionát už je opravdu za dveřmi. Mezi očekávanými oporami stojí v první linii kapitán národního týmu. „Jedu na svoje třetí EURO. Moc se na něj těším a věřím, že dokážu svoje zkušenosti přenést a týmu pomoct,“ těší se záložník Vladimír Darida.

Větší konkurence v týmu, to bude naše plus, věří kapitán Vladimír DaridaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Sedmdesátinásobný reprezentant je v Šilhavého týmu největším pamětníkem. On může nejlépe srovnávat, jak se mužstvo vyvíjí.

„Během mého působení se tým hodně změnil. Prošel velkou změnou i co se týče trenérů, pár se jich tady vystřídalo. Cítím teď z týmu, že jsme všichni naladěni na stejnou vlnu a hladoví po úspěchu. Chceme něco dokázat," těší se Vladimír Darida.

S povděkem vzpomíná na svůj první šampionát v roce 2012. Připadla mu role benjamínka a Češi došli až do čtvrtfinále.

Jakub Jankto bude chtít na ME navázat na povedou sezonu v dresu SampdorieVideo: Sport.cz, FAČR

„Velmi dobrá zkušenost. Jel jsem tam hodně mladičký a strašně moc si turnaj užíval. Atmosféra kolem EURO byla výborná. Polsko je blízko, měli jsme tam spoustu fanoušků," usmívá se třicetiletý středopolař.

O čtyři roky později už patřil ve Francii do základní sestavy, letos se řadí k lídrům.

Kapitán vítá možnost konfrontace s Itálií, která neprohrála 26 zápasů po sobě a posledních sedm utkání vyhrála bez inkasovaného gólu.

Matěj Vydra měl v Burnley smůlu v koncovce. Věří, že si góly schoval na své první EUROVideo: Sport.cz, FAČR

„Jsme rádi, že můžeme hrát proti tak silnému soupeři, protože takoví nás budou čekat potom na EURO. Pro nás určitě výborná prověrka," poukazuje záložník berlínské Herthy.

Pochvalně hodnotí přípravný kemp v Jižním Tyrolsku.

„Zatím se nám povedlo všechno, co jsme chtěli udělat. Sladili jsme se, abychom byli všichni na stejné notě, protože jsme každý končili sezonu různě. Teď se asi budeme víc zabývat i taktickými věcmi," avizuje Darida.

Češi na turnaji ve skupině D vyzvou Skotsko, Chorvatsko a Anglii.

Reklama

Související témata: