Hlavní obsah

VAR nenávratně snižuje autoritu sudích, řekl kouč Tottenhamu po bláznivém zápase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvními deseti ligovými koly Tottenham proplul bez porážky, ovšem na zápas číslo 11 klub s modrým kohoutem ve znaku jen tak nezapomene. Pondělní partie s Chelsea (1:4) byla bláznivá a dlouhá, protáhla se na 111 minut (!). A hned devětkrát do hry zasáhl VAR. „Divadlo. Jen jsem přihlížel a čekal, co se stane,“ líčil Ange Postecoglou, australský trenér Tottenhamu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

V divokém zápase Tottenhamu s Chelsea (1:4) dostal žlutou kartu i domácí trenér Ange Postecoglou.

Článek

Byl to historický zápas, z kterého se fotbalová Anglie vzpamatovávala celé úterý. Bitvu Tottenhamu s Chelsea orámovalo pět gólů –⁠ a dalších pět neplatilo po konzultaci s videorozhodčím. Kromě toho padly dvě červené karty, obě schytali hráči Tottenhamu.

„Je skoro nemožné analyzovat hru, protože se vymkla kontrole,“ narážel Postecoglou na devět zásahů videorozhodčího.

VAR podle většiny expertů intervenoval správně, ale fanoušci kvůli průtahům trpěli. Balon byl ve hře hluboko pod 50 procent hracího času, což Premier League v posledních dvou sezonách nezažila.

„V dnešní době je pro sudí těžké rozhodovat. Jejich autorita se pořád snižuje a brzy nebudou mít žádné pravomoci,“ říkal Postecoglou už celkem vyrovnaným hlasem. Během zápasu tak klidný nebyl, po protestech u postranní čáry vyfasoval žlutou kartu.

„Video vede k neustálé erozi respektu rozhodčího. Fotbal se ubírá do fáze, kdy bude existovat forenzní studie každého rozhodnutí sudího. A nakonec bude hru ovládat někdo u televizní obrazovky pár kilometrů daleko,“ vykládal Postecoglou. „Nejsem ale v pozici, kdy bych to dokázal ovlivnit. Za 26 let trénování jsem verdikt rozhodčího pokaždé přijal, dobrý i horší. Byla by utopie myslet si, že nikdy nebudou špatná rozhodnutí.“

Kromě první ligové porážky v sezoně musel Tottenham vstřebat ještě jednu nepříjemnou zprávu: brazilský útočník Richarlison půjde na operaci pánve. „Osm měsíců jsem trpěl, bojoval za tým a nestaral se o sebe. Myslím, že přišel čas na pauzu a odpočinek,“ vzkázal v televizním rozhovoru pro ESPN.

Reklama

  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.