Hlavní obsah

Allenby byl během golfového turnaje na Havaji okraden a unesen

Australský golfista Robert Allenby se stal během turnaje americké PGA Tour v Honolulu obětí zlodějů. V pátek večer, když pro něj po neúspěšných dvou kolech akce skončila, ho při odchodu z baru kdosi přepadl, okradl a autem odvezl několik kilometrů daleko do parku. S pomocí místního občana se dostal do svého hotelu, případ nyní řeší policie.

Foto: Hugh Gentry, Reuters

Australský golfista Robert Allenby na archivním snímku.

Článek

Třiačtyřicetiletý Allenby si na incident nepamatuje, zloději mu vzali peněženku s kreditní kartou a mobilní telefon. „Mám odřený obličej, jsem v šoku, ale jinak celkem OK. Jen mě všechno bolí a jsem rád, že žiju," napsal australský golfista a vítěz čtyř turnajů US PGA Tour agentuře AP.

Když neprošel na Havaji cutem, v pátek večer šel do baru na pláži Waikiki se svým caddiem a přítelem z Austrálie. Po zaplacení se rozdělili. „Bezdomovkyně v parku vypověděla, že viděla, když mě vyhodili z kufru auta. Nějaký muž, údajně bývalý voják, zaplatil taxi, aby mě odvezl zpátky do hotelu. Odtud jsem zavolal policii," popsal Allenby. Místo odletu domů bude dnes vypovídat na FBI.

Reklama

Související témata: