Hlavní obsah

Australskou PGA vyhrál senior Senior

Velkou senzaci zažil australský golf. Vítězem tamějšího PGA Championship, nejstarším v historii, se stal 51letý Peter Senior. V play off porazil o 28 let mladšího Geoffa Ogilvyho.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Ilustrační foto

Článek

Peter Senior, který při loňském Casa Serena Open mezi seniory skončil druhý za vítězným Peterem Mitchellem, triumfoval na Australian PGA Championship v Hyatt Regency Coolum.

Po dohrávce čtvrtého kola, prodlouženého kvůli dešti do pondělí, se Senior a Ogilvy sešli na skóre 12 pod par. Ogilvy, vítěz US Open 2006, zahrál ve finále 66, zatímco Senior si zapsal 71 a s birdie na poslední jamce si vynutil play off.

Při opakování osmnácté jamky oba soupeři těsně minuli birdie putty. Na druhé dodatečné jamce zahrál Ogilvy trojputt na bogey a Senior díky paru získal svůj třetí titul z australského šampionátu PGA po letech 1989 a 2003 - naposledy vyhrál právě na Coolum.

Přesto Senior není nejstarším vítězem na australské tour. Byl jím 55letý Kel Nagle na New Zealand Open. Naglemu bude v úterý 90 let.

Peter Albert Charles Senior získal 20. titul kariéry na Australasian Tour a celkem 28. světový. Poprvé zvítězil na australské tour v roce 1979, kdy Geoffu Ogilvymu byly dva roky. Má i čtyři tituly z PGA European Tour a jeden čerstvý z European Senior Tour - její turnaj Handa Australian Senior Open vyhrál před pouhými třemi týdny!

Ránu od play off skončili ve finále Nick O'Hern (69), Andre Stolz (71) a další veterán Peter Fowler (71).

Reklama

Související témata: