Hlavní obsah

Davidson Spilková si na British Open zahraje i finálová kola

Golfistka Klára Davidson Spilková prošla na British Open cutem do víkendových kol. Při sedmém startu na tomto majoru se jí to povedlo potřetí. Česká jednička figuruje v polovině soutěže na dělené 47. pozici. Pro Kristýnu Napoleaovou skončil turnaj v anglickém Surrey po dvou kolech, vítězka červnového German Masters obsadila 139. místo.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Davidson Spilková na archivním snímku.

Článek

Po prvním kole byla Davidson Spilková dokonce na dělené 19. příčce poté, co obešla hřiště s jednou ranou pod par. Dnes už se jí tolik nedařilo a zahrála dvě rány nad normu hřiště. Na čtvrté jamce si připsala double bogey, pak přidala ještě dvakrát bogey a zabodovala díky dvěma birdie.

Na British Open startuje Davidson Spilková po třech letech. Jejím nejlepším výsledkem je dosud 50. místo z roku 2018, což je zároveň její maximum na majorech.

Vede Američanka Ally Ewingová, která ve čtvrtek zahrála 68 ran a dnes se blýskla ještě o dva údery lepším kolem. Na prvním místě má 39. hráčka světového žebříčku náskok pět ran na trojici nejbližších soupeřek a útočí na první titul z majoru. Na British Open byla dosud nejlépe šestnáctá.

Světové jedničce Nelly Kordové z USA patří zatím v soutěži s dotací 7,3 milionu dolarů 28. místo.

Reklama

Související témata: