Hlavní obsah

Do Čeladné přijedou hrát golf Jiménez, Kaymer a možná i García

Přes třicet hráčů už předběžně potvrdilo účast na golfovém turnaji Czech Open, který se uskuteční na přelomu července a srpna v Čeladné. Podle předběžných informací mezi nimi budou i Němec Martin Kaymer či španělský idol Miguel Angel Jiménez, který hřiště na severu Moravy navrhoval, a vyloučen prý dokonce není ani příjezd jeho krajana - světové dvojky Sergia Garcíi. Pořadatelé největší domácí golfové akce roku to oznámili na úterní tiskové konferenci.

Článek

O Jiménezově účasti se mluví od chvíle, kdy Čeladná turnaj dostala přidělen. Právě Španěl, pro něhož je typické kouření doutníků, pomáhá přilákat i další hvězdy. "García sice v jeho původních představách nefiguroval, ale hospodářská recese dělá v programech hráčů významné změny a není vyloučeno, že by nakonec mohl dorazit. Těší nás především, že řada hráčů dává našemu turnaji přednost před skandinávským okruhem," uvedl Peter Kovarčík z promotérské agentury Altamira.

Czech Golf Open s dotací 2,5 miliónu eur má v kalendáři European Tour vyhrazen termín 30. července – 2. srpna 2009.

V úterý současně odstartoval prostřednictvím portálu Sazky předprodej vstupenek. "Už v předběžných rezervacích jsme měli objednávky na tisíc kusů a to jsme to nikde neavizovali," řekl Kovarčík. Pochvaloval si i prodej hráčských míst do turnaje Pro-Am, který předchází všem významným profesionálním turnajům. "Více než polovina míst je prodána," upřesnil Kovarčík.

Zájemce stojí možnost zahrát si s největšími hvězdami sto tisíc korun, ale od dubna cena ještě poroste. Výtěžek půjde ve prospěch nadace modelky Petry Němcové, která do Čeladné osobně dorazí, aby představila v rámci doprovodného programu nejdražší golfový míček světa v hodnotě miliónu dolarů. Jeho cena je tak vysoká proto, že je celý posázen diamanty.

Promotér turnaje v úterý také oznámil, že hlavním partnerem turnaje se stala společnost Vodafone.

Reklama

Související témata: