Hlavní obsah

Drama pro Westwooda, Čejka s esem

Po dvanácti letech vyhrál Lee Westwood turnaj PGA Tour, ale byla to zápletka jako z dvanáctidílného románu. St. Jude Classic v Memphisu vidělo také hole-in-one v podání Alexe Čejky, avšak eso českému rodákovi moc nepomohlo.

Článek

Na TPC Southwind měl vše rozehráno na svůj první titul Američan Robert Garrigus. Před poslední jamkou vedl komfortně o tři rány, jenže... Drajv dal do vody a na čtyřparu nakonec zahrál sedm neboli triple bogey! S kolem za 71 ran se na celkových 10 pod par srovnal s Angličanem Westwoodem (68) a Švédem Robertem Karlssonem (69).

A šlo se do play off. Hned na první jamce, při opakování osmnáctky, vypadl s bogey právě Garrigus, který drajvoval k stromu a druhou ranou se jen vyhrával na fairway, zatímco oba soupeři zahráli par. Totéž nervózní Westwood s Karlssonem opakovali na druhé jamce, tříparové čtrnáctce a pak, když hráli čtyřparovou dvanáctku, předvedli svorně trojpat a bogey,

Teprve čtvrtá jamka rozstřelu, opět osmnáctka, rozhodla. Karlsson si přihrál daleko, na dva paty, zatímco Westwood proměnil šanci na birdie měřící necelé dva metry a získal druhý americký titul po Freeport-McDermott Classic 1998 v New Orleans. Bylo to ovšem jeho letos už páté top ten, vedle druhého místa na Masters. Před finále v Memphisu, kde se stal prvním evropským vítězem v historii turnaje, světový hráč číslo tři ztrácel na vedení tři rány.

Výsledky vítěze v jednotlivých kolech? 63-68-71-68.

Pro českého rodáka Alexe Čejku bylo vrcholem turnaje sobotní hole-in-one na tříparové jamce číslo 4, sedmičkou železem ze vzdálenosti 160 metrů. Přesto Čejka skončil kolo v paru a navíc mu vůbec nevyšla neděle, se skóre +8, když měl skóre sedm na pětiparu a dokonce na tříparu. Na celkových +9 (68-73-70-78) se Čejka dělil o 67 místo z 71 finalistů.

Reklama

Související témata: