Hlavní obsah

Fantastický zásah, to musíte vidět! Živel neměl nárok

Ponte Vedra Beach

Španělský golfista Sergio García trefil v úvodním kole turnaje Players Championship na jeden úder slavnou ostrovní jamku číslo 17. Při svém prvním startu od zisku zeleného saka na Masters si v závěru alespoň trochu vylepšil náladu po nepříliš vydařeném dni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

García trefil na úvod Players Championship eso na slavné jamceVideo: sntv

 
Článek

García se radoval na stejné jamce, na které před čtyřmi lety utopil dva míčky ve finálovém kole v souboji o výhru s Tigerem Woodsem. Díky eaglu si vylepšil skóre na +1 za první kolo a je na děleném 66. místě.

Po šesti jamkách měl i kvůli double bogey skóre +4. Na druhé devítce ale přidal vedle hole in one rovněž dvě birdie a bogey a má šanci projít cutem.

"Nebudu lhát, nemám za sebou skvělý den. Zpočátku jsem cítil coby vítěz Masters zbytečnou nervozitu," řekl García, který před měsícem v Augustě vyhrál svůj první major. Eso, osmé na greenu sedmnáctky obklopeném vodou v historii turnaje, ho potěšilo. "Trefil jsem to slušně a bylo pěkné sledovat, jak se míček snesl dolů, dvakrát poskočil a díky rotaci se stočil do jamky," popsal.

V čele turnaje označovaného za pátý major jsou s pěti ranami pod par Američan William McGirt a Kanaďan Mackenzie Hughes. První hráč světa Dustin Johnson z USA je na děleném 32. místě s odstupem čtyř ran na čelo.

Reklama

Související témata: