Hlavní obsah

Golfista Horschel označil přeběhlíky z PGA k lukrativní sérii LIV za pokrytce

Americký golfista Billy Horschel označil kolegy, kteří vyměnili okruh PGA za lukrativní sérii LIV, za pokrytce. Podle něj totiž odmítají přiznat, že odešli kvůli vyšším finančním odměnám.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Golfista Billy Horschel s trofejí pro vítěze PGA Tour Memorial.

Článek

"Nemám nic proti tomu, že odešli. Jen se mi nelíbí, jak to zdůvodňují," citovala agentura Reuters Horschela. "Už mě unavuje, že někteří z nich se vykrucují, někteří nepokrytě lžou. Do teď jsem se k tomu vyjadřoval diplomaticky, teď už ne," dodal.

Vítěz sedmi turnajů okruhu PGA se k tématu vyjádřil jen krátce poté, co Bryson DeChambeau prohlásil, že za čtyřletou smlouvu s LIV dostane víc než 125 milionů dolarů (asi tři miliardy korun).

Většina hráčů odchod zdůvodnila neshodami s vedením PGA, to ale Horschel označil za nesmysl. "Jay Monahan (komisionář PGA) a celé vedení tvrdě pracují a my jejich úspěchy sklízíme," řekl pětatřicetiletý golfista.

"Současně já jsem jedním z dvou stovek členů PGA, takže když urážejí PGA, tak urážejí i mě. A to, že tvrdí, jak jim vedení okruhu nenaslouchá, to je absolutní nesmysl," prohlásil.

"Je absurdní slyšet některé hráče říkat, že teď hráli 30, 35 turnajů a to na LIV nebudou muset. Nikdy je nikdo nenutil hrát tak často. PGA pouze vyžaduje minimální účast na patnácti akcích," dodal Horschel.

Mezi golfisty, kteří od PGA přestoupili k lukrativní sérii LIV podporovanou Saúdskou Arábií, jsou například Dustin Johnson, Phil Mickelson nebo Sergio García. Všichni kvůli tomu dostali zákaz další účasti na akcích PGA Tour.

Reklama