Hlavní obsah

Golfista Watson zmešká několik týdnů kvůli utrženému menisku

Aktualizováno

Americký golfista Bubba Watson má utržený meniskus a čeká ho pauza čtyři až šest týdnů. O svém zranění informoval po skončení majoru PGA Championship, na němž se v pátek blýskl kolem na 63 ran, kterým vyrovnal rekord turnaje.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Bubba Watson během PGA Championship v Southern Hills Country Clubu.

Článek

"Ukázalo se, že moje aktuální problémy s kolenem způsobuje utržený meniskus, takže budu mimo čtyři až šest týdnů," napsal třiačtyřicetiletý Watson na Twitteru. Jak dlouho se zraněním hrál, ale neupřesnil. "Snad se vrátím brzy," dodal.

Dvojnásobný vítěz Masters byl i navzdory zdravotním problémům v Tulse vidět a po rekordním kole na 63 ran se v polovině PGA Championship vyšvihl na čtvrté místo. Na majorech zvládl v historii lepší kolo jen Jihoafričan Branden Grace, který v roce 2017 na British Open zaznamenal 62 úderů.

O víkendu zahrál Watson obě zbývající kola ránu nad par a turnaj dokončil na 30. místě s bilancí +3.

Korejka vynechá major US Open

Hvězdná Pak In-pe vynechá v příštím týdnu major US Open, který v letech 2008 a 2013 vyhrála. Třiatřicetiletá korejská hráčka uvedla, že si potřebuje dát herní pauzu, aby se mohla znovu dostat do formy.

Vítězka 21 turnajů prestižního okruhu LPGA včetně sedmi majorů naposledy hrála koncem dubna v Palos Verdes, kde skončila šestnáctá. Předtím obsadila třetí místo na LA Open. Ve světovém žebříčku je Pak In-pe devátá. V minulosti strávila celkem 106 týdnů v pozici světové jedničky.

Reklama

Související témata: