Hlavní obsah

Golfisty zbrzdila nečekaná překážka

První kolo golfového majoru PGA Championship dnes začalo kvůli mrazivému počasí téměř o dvě hodiny později oproti plánu. Teploty v areálu Oak Hill Country Clubu v Rochesteru klesly přes noc pod nulu a ráno trávu pokryla jinovatka. Na hřiště byl proto zakázán vstup a golfisté nemohli trénovat.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Po sedmé hodině ráno byla na hřišti v Rochesteru jinovatka.

Článek
Fotogalerie

Druhý turnaj elitní kategorie major měl ve státě New York začít ve 13:00 SELČ. Podle nového harmonogramu odstartoval 75 minut poté, co bylo možné začít s tréninkem. Není vyloučeno, že kvůli zpožděnému startu někteří ze 156 hráčů nestihnou odehrát kompletní kolo před setměním.

"Kvůli námraze jsou momentálně všechny tréninkové plochy i hřiště v Oak Hill Country Clubu uzavřeny. Abychom ochránili povrch, nikdo nesmí vstupovat na trávník a brány se neotevřou, dokud námraza nezmizí," uvedla ráno asociace PGA v prohlášení.

V průběhu dne i ve zbytku týdne se má podle předpovědi oteplovat. O víkendu by pro změnu mohlo turnaj komplikovat deštivé počasí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.