Hlavní obsah

Katastrofální den pro Woodse, zažil debakl. Na golfovém Masters vede Scheffler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr světového žebříčku Scottie Scheffler vede před posledním dnem golfové Masters a po předloňském triumfu útočí na zisk druhého zeleného saka coby tradiční trofeje úvodního majoru sezony. Sedmadvacetiletý Američan má po třech kolech náskok jedné rány před krajanem Colinem Morikawou. Katastrofální den prožil na turnaji Tiger Woods, který odehrál své nejslabší kolo na Masters z dosavadních 27 startů a propadl se na 52. místo

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Golfista Tiger Woods při golfovém Masters.

Článek

Scheffler v sobotu absolvoval kolo s jedním úderem pod par (71) a s 209 ranami se osamostatnil v čele pořadí. Neodehrál přitom bezchybný den, dopustil se double bogey a par nesplnil ještě na dalších třech jamkách. Zazářil ale také eaglem, když třináctou pětiparovou jamku zahrál na tři údery, a přidal další čtyři birdie.

„Ten eagle byl strašně důležitý. Proto jste tam na té třinácte viděli ode mě trochu emocí, protože to byla důležitá chvíle v turnaji,“ vrátil se Scheffler k povedenému momentu, který přišel jen tři jamky po jeho největším nezdaru dne. „Je fajn, že mám zkušenosti (z vítězství v roce 2022). Jsem v pozici, kterou dobře znám, a těším se na tu nadcházející výzvu a pokus vyhrát turnaj,“ dodal.

Morikawa byl jedním z pouhých tří hráčů, kteří ve třetím dějství nepotřebovali ani 70 úderů (69), a posunul se z páté pozice. Vždy s odstupem jedné rány následují krajan Max Homa, který se v polovině turnaje dělil o vedení, Švéd Ludvig Aaberg a další americký golfista Bryson DeChambeau, jenž se 75 údery zahrál v popředí výsledkové listiny nejhůř a rovněž opustil průběžné vedení.

Ještě mnohem hůř dopadl Woods. Den poté, co počtyřiadvacáté za sebou prošel na Masters cutem a v čele historických tabulek se odpoutal od Garyho Playera a Freda Couplese, spotřeboval k obejití osmnáctijamkového hřiště 82 úderů. Byl nejhorším hráčem dne, na osmi jamkách nesplnil normu o úder, na dalších dvou přesáhl par dokonce o dva a zaznamenal k tomu jen dvě birdie.

„Neměl jsem úplně dobrou rozcvičku a pak se to se mnou táhlo celý den. Trefoval jsem místa, o kterých jsem věděl, že trefovat nemám. Nedal jsem spoustu puttů. Lehkých a hratelných,“ litoval Woods. Osmačtyřicetiletý pětinásobný vítěz Masters, jenž při autonehodě v roce 2021 málem přišel o nohu a loni se podrobil další operaci kotníku, hodlá turnaj dokončit se ctí. „Můj tým mě připraví. Bude to dlouhá noc a dlouhá přípravná fáze, ale budeme nachystaní,“ dodal.

Reklama

Související témata: